Bülent Arınç Gidici mi?

Bülent Arınç gidici mi?’Arınç’ın koruması kalktı bileti kesildi’

Bülent Arınç’ın “Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi olabilir” sözleri Cumhur İttifakı içinde krize neden olmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arınç’ı hedef alan sert açıklamalarda bulunmuştu.

HaberTürk TV’de ekrana gelen Açık ve Net programında Kübra Par’ın konuğu, bu hafta İsmail Saymaz oldu.

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Cumhur İttifakı’nda yaşanan Bülent Arınç, krizine yönelik MHP cephesinden kendisine ulaşan bilgileri aktardı.

‘MHP’li üst düzey bir yetkili’ tarafından kendisine ulaşan bilgileri açıklayan Saymaz,

“Bugüne kadar biz Cumhur İttifakı’nın insicamı bozulmasın diye çok sert önlemler alırken Bülent Arınç insicamı sarsan açıklamaları öteden beri yaptı. Ama artık koruma kalkanı kalktı” dedi.

Saymaz, MHP’li ismin açıklamalarını, “MHP’liler artık (Arınç’ın) bileti kesildi diye düşünüyorlar” diye değerlendirdi.

Koruması artık kalktı

İsmail Saymaz’ın canlı yayındaki iddiaları şu şekilde;

“MHP’li üst düzey bir yetkili ile konuştum. Kendileri dedi ki; Biz, Cumhur İttifakı’nın insicamı bozulmasın diye Cemal Enginyurt’u disipline sevk ettik. Erhan Usta’yı grup başkanvekilliğinden aldık, partimizden ayrıldı.

Milletvekilimiz Sefer Aycan’ı görevinden aldık. Bu insicamı bozan teşkilatlarımızı ve il başkanlarımızın bazılarını görevlerinden aldık.

Bu Bülent Arınç’ın koruma zırhı, muhafazası, imtiyazı nereden geliyor. Bugüne kadar korunuyordu, bugünden itibaren koruması artık kalktı.

Bugüne kadar biz Cumhur İttifakı’nın insicamı bozulmasın diye çok sert önlemler alırken Bülent Arınç insicamı sarsan açıklamaları öteden beri yaptı. Ama artık koruma kalkanı kalktı.”

Bu açıklamaların ne anlama geldiğine dair soru üzerine ise Saymaz,, “MHP’liler şöyle diyor; Onun artık bileti kesildi diye düşünüyorlar” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et