Bugün Yurt Genelinde Hava Nasıl Olacak?

Hava durumu 21 Nisan: Kuvvetli yağmur ve fırtına uyarısı!

21 Nisan Salı günü yani bugün hava durumu nasıl? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından güncel hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre İstanbul’da dahil olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde gün içerisinde yağmur ve fırtına etkili olurken Doğu Karadeniz için ise kuvvetli yağış ve sel uyarısı yapıldı. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, 21 Nisan hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 21 Nisan hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre İstanbul da dahil olmak üzere Marmara Bölgesi’nin geneli için yağmur ve fırtına uyarısı yapıldı. Öte yandan şiddetli yağış uyarısı yapılan Doğu Karadeniz bölgesi için ise vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, 21 Nisan hava durumu raporu ile ilgili merak edilen detaylar ve son uyarılar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta, Burdur ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz’de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara’da kuzey yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat), Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına(50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Giresun, Rize, Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) beklendiğinden su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın Marmara’da kuzey yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat), Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına(50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL °C, 12°C

Parçalı çok bulutlu yarın sağanak yağışlı

İZMİR °C, 22°C

Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 16°C

Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et