Brenton Tarrant Kimdir?

Brenton Tarrant Kimdir? Neden Yeni Zelanda Katliamını Gerçekleştirdi ?


Brenton Tarrant Kimdir?

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki camiye saldırı düzenleyerek 49 kişinin ölümüne neden olan saldırgan Brenton Tarrant Kimdir ? Neden Yeni Zelanda’da Katliam Yaptı ? Brenton Tarrant saldıtısının arkasında ne var ?


Brenton Tarrant Kimdir? – Yeni Zelanda Katliamcısı

28 yaşındaki Brenton Tarrant adlı Avusturalyalı saldırganın aşırı sağcı fikirlerle Neo Nazi ideolojisine yakın olduğu ve yedi yıl boyunca aralarında Kuzey Kore ve Pakistan olmak üzere çok sayıda ülkeyi ziyaret ettiğini yazdı. Babasını erken yaşta kanserden kaybeden Yeni Zelanda saldırganını tanıyanlardan biri Daily Mail Avustralia gazetesine Tarrant’ın 2011 yılından bu yana dünyayı dolaştığı bu sürede başka bir kişiliğe büründüğünü aktardı.

Bir Çok Ülkeyi Gezmiş


Brenton Tarrant Kimdir?

Saldırganın 2016 ve 2017 yıllarında Avrupa’nın çeşitli kentlerinde meydana gelen terör saldırılarından çok etkilendiği ve manifestosunu Neo Nazi ideolojisi ve Müslümanlardan nefret duygularıyla yazdığı belirtiliyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et