Boza Nasıl Yapılır ?

Kış aylarının en tatlı, en lezzetli içeceklerinden biridir boza. Soğuktur ama nedense kışa çok yakışır. Boza darıdan yapılan, otantik bir Türk içeceğidir. Bazı pastanelerin yanı sıra, sokakta seyyar olarak da satılır. (Boo-zaa!) Sinirleri yatıştırır, hazmı kolaylaştırır, kanserojen maddelerin vücuda etkisini önler. Enerji verir ve direnç sağlar. (Kışları bu ikisine özellikle ihtiyacımız var.) Bozayı ekmeğin sıvı hali gibi düşünebilirsiniz. Çünkü protein ve karbonhidrat bakımından zengindir. Buzdolabında 10 gün dayanır. Eğer her akşam bozacının geçtiği bir sokakta yaşamıyorsanız, evde de kolaylıkla boza yapabilirsiniz. Siz leblebi ve tarçını ayarlayın yeter, tarifi bizden.

Bardakları hazırlayın!

Malzemeler

  • 3 su bardağı bulgur
  • 2 kahve fincanı pirinç
  • 3 su bardağı toz şeker
  •  paket maya

Yapılışı

Bir tencereye yarısını geçecek miktarda su koyun. Bulgurları ve pirinçleri içine atıp haşlayın. (Bulgurları 1 gece önceden ıslamış olmanız lazım.) Haşladığınız karşımı mikserden geçirip süzün. Başka bir tencereye aktarın ve üzerine şeker ilave edin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra ocaktan alın. Arada karıştırmaya devam edin. Bir kapta su yardımıyla mayayı eritin. Erittiğiniz mayayı ilk hazırladığınız karışımın içine dökün. 2-3 gün beklesin. Açtığınızda karışım göz göz olmuşsa bozanız hazır demektir. Bardaklara döküp, afiyetle için!

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et