Boğaz Ağrısı Nasıl Hızlı Geçer?

İçme Şu Zıkkımı !

Boğaz ağrısının temel sebepleri arasında sigara yer alıyor. Her ne kadar sigara içmeyenlerde de gözükse bile içenlerde bu oran çok daha fazla. Örnek olarak kendimi gösterebilirim. Sigara değişimi bile sizde boğaz ağrısına sebep olabilir. Sigara içmiyorsanız da içilen ortamda kalmanız yine boğaz ağrısına sebeb olabilir.

Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer?
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer?

Boğazım Ağrıyor Nasıl Geçer ?

Bir kere ağrıdı artık ne yapsam geçer, ne olsa iyi gelir, bunlar klasik sorular. Fakat temelde dinlenmeden geçmiyor. Ben doktora gitmeden geçirmeye çalışanlardanım. Eczaneye git, pastil al, ağrı kesici al, dinlen geçsin mantığı. Doktorda antibiyotik yazacak, kullanacaksın yine 1 haftada geçiyor. Öbür türlü de bir haftada… Her şeye antibiyotik kullandığımız için vücut alışmış, yine çekiyoruz bu ağrıyı ve hayata küsüyoruz bir dönem. Neyse konumuza dönersek sigara içmiyoruz; papatya çayı, limon, nane ve bol sıvı tüketerek dinlenmemize bakıyoruz. Boğaz ağrısının bir çok sebebi olsa da bu ağrının geçmesinin ve bundan kurtulmanın yegane yolu bunlar.

Otur Oturduğun Yerde !

Hasta olsak bile günlük rutinlerimizden; iş, güç ve derslerden geri kalmak istemiyoruz. Zorunlu olmadıkça bu dönemde dışarı çıkmak veya gezip tozmak hastalığı geçirme süresini uzatabileceği gibi daha da ağırlaştırabilir. Arkadaşla buluştum, temiz hava alayım iyi gelir veya kaç gündür evdeyim bir çıkayım derseniz benim gibi hastalığı bir haftadır taşıyor olursunuz. Özetle kendinizee iyi bakacaksınız. Her şeyden önce dinleneceksiniz ve sigara içiyorsanız içmeyeceksiniz. Bir de sarımsak bekletmek, ağızda yavaş yavaş yemek iyileşmenize katkıda bulunabilir ama benim boğazımı yaktı attı söyleyim.

Pastil Kullanımı ve Ağrı Kesiciler…

Yutkunayum derken aklınız çıkıyor, öksürünce kendinizden geçiyorsunuz ve bu ağrı da kolay kolay geçmiyor. Pastil ve boğaz spreyi ağrı kesiciler işinizi görür. Eczacınıza danıştığınızda bu konuda birkaç iyi tavsiye verebilir fakat dikkat edin 3 kuruş yerine 5 kuruşluk ilacı önerirler hep, haberiniz olsun. Majezik boğaz spreyi bana çok iyi geldi. Ağrımı azalttı, tavsiye ederim. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle… Zaten bu yazıyı sağlıklıyken pek kimse okumaz genelde. Okuduğunuz için teşekkürler. Geçmiş olsun.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et