Böbrek Dede Olarak Anılan Timur Erk Kimdir? Hakkında Merak edilen ve çalışmaları

Timur Erk Kimdir? İşte Biyografisi

1944 İstanbul doğumlu olan Timur ERK, Alman Lisesi’nden mezun olduktan sonra Almanya’da Darmstadt Teknik Üniversitesi’nde Kimya Yüksek Mühendisliği öğrenimi gördü. Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı 1971 yılından beri ana kimya sektöründe sanayici olarak hizmet veren Timur ERK, yıllardır dernek yönetiminde aktif olarak katkıda bulundu. 8 sene başkan vekilliği yaptı. 13 Şubat 2000 tarihinde başkan seçilene kadar  Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Başkanlığı haricinde, TOBB Kimya Sanayi Meclis Başkanlığını ve Kimya Sektör Platformu Eş Başkanlığını sürdürmektedir.

Timur ERK, halen Türk Böbrek Vakfı Kurucusu ve Genel Başkanı, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, Türk Kalp Vakfı ve SEDEFED (Sektörel Dernekler Federasyonu) Geçmiş Dönem Başkanı, TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) eski Yönetim Kurulu Üyesi, TÜSEV (Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı) Başkan Vekili ve TÜRKİYE OLİMPİYAT KOMİTESİ üyesidir.

Timur ERK ayrıca uluslararası iki önemli görevi yürütmektedir. Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Başkanı olarak CEFIC (Avrupa Kimya Sanayi Konseyi) Üyesi ve Türk Böbrek Vakfı Başkanı olarak IFKF (Uluslararası Böbrek Vakıfları Federasyonu) (2011-2013 Dönemi) Başkanıdır.

Timur ERK, evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

Timur Erk “Böbrek Dede” çocuklara sağlıklı yaşamın kurallarını anlatacak

“Böbrek Dede” olarak tanınan TBV Başkanı Timur Erk’in çizgi karaktere dönüştürüldüğü karikatürlü kitaplar çocuklara böbreklerini nasıl koruyacaklarını anlatacak. Kitaplarda böbrekler ve onların korunması hakkında bilgilerden sağlıklı beslenmeye, hareketli yaşamdan aşırı tüketilen tuz ve şekerin zararları ile hijyene kadar birçok konuda görsel ve yazılı bilgi yer alıyor.

A A

'Böbrek Dede' çocuklara sağlıklı yaşamın kurallarını anlatacak

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türkiye’de böbrek sağlığının korunması adına okullarda yaptığı çalışmalar kapsamında ilk ve ortaokul öğrencileri için kitaplar hazırladı. Kitapların ana karakteri “Böbrek Dede” olarak tanınan TBV Başkanı Timur Erk. Çizgi karakter “Böbrek Dede” okullarda düzenlenecek etkinliklerde böbrek sağlığına dikkati çekecek.

1 yılda 137 bin çocuğa ulaşıldı

Öğrencileri bilgilendirmek amacıyla gittikleri okullarda çocukların kendisine “Böbrek Dede” ismiyle seslenmeye başladığını aktaran Erk, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar 9 yıllık eğitimle 100 binlerce çocuğa ulaştık. Son zamanlarda yapmış olduğumuz yeni yöntemle eğitmenlerin eğitimini yaparak buna ‘Eskişehir’ modeli diyoruz çünkü orada yapılıyor, bir yılda 137 bin çocuğa öğretmenleri eğiterek ulaşmış olduk. Eskiden eğitimlerde broşür veriyorduk. Bir karikatüristin desteğiyle 45 dakikalık eğitimimizi 3 fasiküle sığdırdık. Bu çocukların yanı sıra anne-babalara ulaşacak. Eğitimlerimiz sonrası eğitmenlerimizce dağıtılacak. Böbrek sağlığını korumak Türkiye’nin önde gelen konusu. Türk Böbrek Vakfı da yaptığı çalışmalarla böbrek sağlığını korumaya devam ediyor.”

https://i.pstimaj.com/img/75/640x0/5dd54be1ae298b66874bb2c7

‘Çocuklar öğrendiklerini aileleri ile paylaşıyor’

Türk Böbrek Vakfının 2011 yılından bu yana “Sağlıklı Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri” başlığı ile verdiği eğitimlerde, öğrencilerin okullarında aldıkları bilgileri benimseyerek, öğrendiklerini evlerinde velileri ile paylaştığı gözlendi. Bundan hareketle eğitimlerin çocuklar için daha kalıcı hale getirilmesi çalışmaları sonucunda, anlatılan konuları da barındıran ve geniş bilgilerin yer aldığı üç kitapçık hazırlandı.

TBV Başkanı Timur Erk’ten esinlenildi

“Böbreklerimiz ve Biz”, “Böbrek Dede ile Sağlıklı Beslen, Formda Kal, Eğlenceli Yaşa”, Şeker ve Tuz; Azı Karar Çocuğu Zarar” adlı 3 kitapçıkta, vakfın okullarda yürüttüğü çalışmalarda öğrencilerin “Böbrek Dede” diye hitap ettiği TBV Başkanı Timur Erk, karikatür sanatçısı tarafından yeni bir karaktere dönüştürüldü.

“Böbrek Dede” sağlıklı yaşamın temel kurallarını anlatacak

Esprili dili ve sevimli üslubu ile kitapçıkta yer alan “Böbrek Dede”, ilk ve ortaokul öğrencilerine sağlıklı yaşamın temel kurallarını anlatacak. Kitapçıklar, öğrencilerin anlayacağı dilde, böbrekler ve onların korunması hakkında bilgilerden sağlıklı beslenmeye, hareketli yaşamdan aşırı tüketilen tuz ve şekerin zararları ile hijyene kadar birçok konuda görsel ve yazılı bilgiden oluşuyor.

Çocuklarla onların dilinde iletişim kuracak olan çizgi karakterin yer aldığı kitapçıklar, eğitimlerde öğrencilere ulaştırılacak.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et