Bill Gates Zengin,Fakir Ayrımı Yaparak Koronavirüsün Biteceği Tarihi Açıkladı

Bill Gates zengin fakir diye ayırıp corona virüsün biteceği tarihi açıkladı

Bill Gates zengin fakir diye ayırıp corona virüsün biteceği tarihi açıkladı

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, corona virüs salgınının zengin ülkelerde 2021 yılı sonunda, dünyanın geri kalanında ise 2022’nin son aylarında biteceğini söyledi.

200’ün üzerinde ülkede ve bölgeden görülen yeni tip corona virüs pandemisi nedeniyle vaka sayısı 20 milyona, ölü sayısı ise 730 bine yaklaştı. Tüm dünya dört gözle pandemiyi sonlandıracak aşının bulunmasını beklerken, ABD’li milyarder iş insanı Bill Gates’ten küresel salgının zengin ve fakir ülkelerde aynı anda sonlanamayacağı uyarısı geldi. Gates, pandeminin zengin ülkelerde 2021 sonunda, dünyanın geri kalanında ise 2022’nin son aylarında biteceğini söyledi.

Bill & Melinda Gates Vakfı aracılığıyla corona virüse karşı tıbbi araştırma ve aşı programlarını finanse eden Gates, bununla birlikte tahmini gerçekleşse bile salgının tüm ülkelerdeki ekonomik büyüme, çocuk felci ve HIV ile mücadelede ilerleme açısından yıllar öncesine götürdüğünün farkında olduğunu söyledi.

Çin ve Rusya uyarısı 

Wired dergisine açıklamalarda bulunan, Çin ve Rusya konusundaki endişelerini de dile getiren Gates, buradaki aşı geliştirme çabalarında çok büyük bir baskı olduğunu, düzenleyicilerin aşıların güvenli ve verimli olduğunu bilmeden insanlara verilmesine izin verebileceğini söyledi.

Trump’a eleştiri 

Bununla birlikte, Gates, ABD’nin test sistemini sert bir şekilde eleştirerek Başkan Donald Trump ve yönetiminin durumu ele alış şekline dair hayal kırıklığını dile getirdi. Ancak Gates, ölçek ve üretim sorunları nedeniyle, geliştirilmekte olan bazı aşıların muhtemelen yalnızca daha zengin ülkelerde etkili olacağını belirtti.

“Karamsar olmanıza gerek yok” 

Öte yandan 64 yaşındaki iş insanı, “Aşı ve tedavi çalışmaları oldukça iyi, bu inovasyon nedeniyle karamsar olamanıza gerek yok. Doğal bağışıklık oluşana kadar 5 yıl boyunca bu hastalık ara ara ortaya çıkacak. Fakat, hem hayvan deneylerinden, hem de birinci klinik testlerinden alınan veriler hastalığın aşı ile önlenebileceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et