Biden’ın ‘Katil Putin’ Açıklamasına Rusya’dan Yanıt

Rusya’dan Biden’ın ‘Katil Putin’ açıklamalarına yanıt

ABD Başkanı Biden’ın dün katıldığı TV programında, “Bence Putin katil” sözlerine Moskova’dan yanıt geldi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın dün ABC News’te yaptığı açıklamalar Moskova-Washington hattında gerilim yarattı…

Dün katıldığı TV programında, “Ben Putin’in katil olduğuna inanıyorum” şeklinde açıklama yapan ve 2020 Başkanlık Seçimleri’ne Rusya’nın müdahale etmeye çalıştığını dile getiren Biden’ın sözlerine Moskova’dan yanıt geldi.

2011 yılında dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, o dönem Rusya’nın başbakanı olan Putin ile Moskova’da bir araya gelmişti.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov bugün bir açıklama yaparak Biden’ın sözlerini eleştirdi. Peskov, “Biden açıkça Rusya ve Moskova ile ilişkilerini kurmak istemediğini gösterdi ve bunu dikkate alacağız. Putin’in şu an Rusya’nın Washington büyükelçisiyle görüşme gibi bir planı yok. ABD ile yakın gelecekte ilişkimizi gözden geçireceğiz” denildi.

Peskov, Biden’ın açıklamalarını “Çok kötü” olarak değerlendirdi.

“BİR AÇIKLAMA İSTİYORUZ”

Öte yandan Rus haber ajansı Interfax, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na dayandırdığı haberde Moskova’nın bu açıklamanın peşini bırakmayacağını duyurdu.

Haberde, Dışişleri Bakanlığı’ndan kaynakların Biden’ın açıklamalarının ardından Washington’dan bir izahat beklediği kaydedildi.

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et