Bergüzar korel Hasta Çocuklara Bağış Yapılmamasına İsyan Etti! Spor Kulüplerine Milyonlar Bağışlanıyor

Bergüzar Korel spor kulüplerine bağış yapılıp hasta çocuklara yapılmamasına isyan etti

Bergüzar Korel, bir gecede kulüpler için milyonlarca lira toplanıp hasta çocuklara için yardım yapılmamasına öfke kustu.

Halit Ergenç ile evli olan ve iki çocuk annesi Bergüzar Korel, SMA hastası bebek Yusuf Ayaz’ın ölüm haberiyle yıkıldı. Hasta çocuklar için sosyal medya hesabı üzerinden sıklıkla yardım çağrısı yapan oyuncu, acı haber üzerine Instagram hesabından isyan etti. 

Bergüzar Korel, sosyal medya paylaşımında şunları yazdı: 

“O kadar üzgün ve öfkeliyim ki. Bir gecede kulüpler için milyonlar toplanırken çocukları yaşatmak için başlatılan kampanyalar o kadar yavaş ilerliyor ki, bu yavrular ölüyor. Bas bas bağırıyoruz zaman yok diye.”

”Aileler yavrularını yaşatmak için kendi imkanlarıyla kampanya yapıp çırpınıyorlar. Bir yavrumuz daha melek oldu. Ne olur hepiniz bir çocuğun kampanyasını sahiplenip paylaşsanız, çağrıda bulunsanız? Ne kaybedersiniz? Bu yavruların hayatta kalması bizim elimizde”

Bergüzar Korel, ardından yardıma ihtiyaç duyan SMA hastası çocuklar için başlatılan kampanyaları Instagram hesabında duyurdu.

Hesabının hikaye kısmında Koç Holding’i etiketleyerek paylaşım yapan Korel, şunları yazdı:

“Bir gecede Beşiktaş Kulübüne 10.000.000 TL bağışlayan sayın Rahmi Koç ve Koç Holding. Her zaman yardımseverliğiniz ile hepimizin saygısını ve sevgisini kazandınız. Benden size açık çağrı…”

”Bu çocuklar için yapabileceğiniz bir şeyler vardır öyle değil mi? Bir çocuk hayatından daha önemli ne olabilir? Sahiplenin bu yavruları ve hayatlarını kurtarın.” 

Peki, hasta çocuklar için Koç Holding’e seslenen Bergüzar Korel kimdir?

Bergüzar Korel Ergenç, 27 Ağustos 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Tanju Korel, Hülya Darcan çiftinin kızıdır. Çocukluğunu Ulus’ta geçirdi İlk öğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu, orta öğrenimini Yıldız Koleji’nde yaptı.

Kolej’den mezun olmasının ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü tamamladı. Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde voleybol oynadı.

Bergüzar Korel, okul hayatı boyunca birçok oyun ve kısa filmde yer aldı. Aynı zamanda Devlet Tiyatrosu Kuvayi Milliye oyununda yardımcı oyuncu olarak yer aldı.

Bir süre Nicole Kidman ve Tom Hanks’in oyuncu koçluğunu yapan Susan Baston ile çalıştı ve Özay Fecht’in workshop çalışmalarına katıldı.

İlk dizi rolünü 1998 yapımı olan Kırık Hayatlar’da aldı. Ardından 2005 yapımı Kurtlar Vadisi:Irak filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı.

Kurtlar Vadisi Irak’ta yakaladığı başarının ardından gene aynı yıl çekilen Zeytin Dalı dizisinde İklim karakterini canlandırdı. Bu arada reklam filmlerinde rol aldı.

Asıl büyük çıkışını ise Halit Ergenç ile birlikte rol aldığı 2006 yılının en fazla reyting alan dizisi ünvanını alan Binbir Gece’deki Şehrazat Evliyaoğlu rolü ile yaptı.

Tolgahan Sayışman ile romantik komedi Aşk Geliyorum Demez filmini çekmiştir. 2010-2011 senelerinde Bergüzar Korel, başrolünü Bülent İnal ile paylaştığı Atv’de yayınlanan Bitmeyen Şarkı dizisinde rol almıştır.

Aynı sene Muhteşem Yüzyıl dizisine konuk oyuncu olarak katılmış, Monica Teresse karakterini canlandırmıştır.

2012’de başlayan Karadayı dizisinde Kenan İmirzalıoğlu ile başrol oynamış ve dizide Hakime Hanım Feride Şadoğlu karakterini canlandırmıştır.

Oyuncu 2016 yılının Ekim ayında eşi Halit Ergenç ile Kanal D kanalında yayınlanan Vatanım Sensin adlı dönem dizisi ile kamera karşısına geçmiştir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et