beIN Sprots Fenerbahçe’ye Dava Açtı

Kavga mahkemeye taşındı: beIN Sprots, Fenerbahçe’ye dava açtı

Fenerbahçe ile Süper Lig yayıncısı beIN Sports arasındaki gerilim yargıya taşındı. beIN Sports, Fenerbahçe’yi logolarını ‘beFAIR’ (Adil Ol) olarak kullandığı gerekçesiyle dava etti.

    Süper Lig yayıncısı beIN Sports, kendisini taraflı yayıncılık yaptığı gerekçesiyle suçlayarak protesto eden Fenerbahçe kulübüne dava açtı.

Reuters’un haberine göre, beIN Sports, ‘marka ve logosunu tahrif eden sloganlarla fikri mülkiyet hakkını ihlal eden kampanya düzenlediği’ gerekçesiyle Fenerbahçe Spor Kulübü’nden şikayetçi oldu. beIN Sports’tan Reuters’a konuşan iki kaynak, çarşamba günü kurumun, orijinal logonun üzerinde oynama yaparak protestoda bulunan Fenerbahçe’ye karşı yasal işlem başlattığını açıkladı.

GERGİNLİK NASIL BAŞLADI?

Taraflar arasındaki gerginlik ilk olarak, geçen yıllarda Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in yardımcılığını yapan Hande Sümertaş’ın ani istifasının ardından beIN Sports’ta çalışmaya başlamasıyla başlamıştı. Fenerbahçe Kulübü, VAR görüntülerinin beIN Sports tarafından Hande Sümertaş’ın talepleri doğrultusunda manipüle edildiğini iddia etti.

Bu tartışmalar arasında yayıncının taraftar tezahüratı yayın seçeneğinde Fenerbahçe’ye küfür edilen bir tezahüratın yayınlanması ve kurumun özür mesajının saat 19.05’e denk gelmesi Fenerbahçe’nin tepkisinin daha da büyümesine sebep olmuş ve bu olayın ardından sarı-lacivertliler, tepkiyi saha içine taşımışlardı.

MESUT ÖZİL TÖRENİNE ERİŞMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Fenerbahçe ayrıca beIN’i VAR tekrarlarında manipüle etmek, rakiplerini kayırarak tek taraflı yayınlar yapmakla suçladı. Sarı-Lacivertli kulüp maç önü ve maç sonu röportajlara katılmama kararı almıştı. Ayrıca Fenerbahçeli futbolcular maçlardan önce ısınmaya “beFAIR” (Adil Ol) yazılı tişörtlerle çıkarak yayıncı firmayı protesto etti.

Geçtiğimiz ay Arsenal’den Mesut Özil’i kadrosuna katan Fenerbahçe, beIN Sports’un imza törenine erişimini engellemiş, sarı-lacivertli futbolcular maç önü ısınmaya ve maç sonu röportajlara “beFAIR” yazılı tişörtlerle çıkmış, reklam panolarına “rejiye ve yönetmene müdahale istemiyoruz” yazılmıştı.

BULUT ‘FENERBAHÇE EN AĞIR ŞEKİLDE KARŞILIK VERİR’ DEMİŞTİ

Fenerbahçe’nin Ülker Stadı’nda oynadığı maçlarda reklam panolarından ‘‘Rejiye ve yönetmene müdahale istemiyoruz” mesajı verilmişti. Protestolar bir süre sonra sona ermiş ancak Digiturk yetkililerinin Sözcü gazetesine yaptığı açıklamalardan sonra Fenerbahçe tarafı protestolara yeniden başlamıştı.

Kısa süre önce Digiturk Spordan Sorumlu Grup Başkanlığı görevine getirilen Rashed Al-Marri, sarı-lacivertlilerin son dönemde yayıncı kuruluş ile yaşadığı problemlerle ilişkin “Kimse şirketimizden birinin kovulmasını isteyemez. Tehdit ettiğiniz boykot kampanyası sizi sıkıntıya düşürür, parayı kesersek size gelecek para azalmış olur” demiş, bu açıklama Fenerbahçe’nin daha büyük tepkisini çekmişti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut Göztepe maçı öncesi yaptığı açıklamada “Adım atmamıza rağmen yayıncının üst düzey yöneticisi tehdit edici açıklamalar yaptı. Fenerbahçe’yi hiç kimse, hiçbir şekilde tehdit edemez, hiç kimse. Fenerbahçe en ağır şekilde karşılık verir” diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et