Banu Özdemir Tutuklandı!

İzmir’de cami hoparlörlerinden müzik yayınına ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Banu Özdemir, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan tutuklandı.

Banu Özdemir, CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı
Banu Özdemir, CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı

İzmir’de önceki gün saat 17.00 sıralarında korsan olarak merkezi sistemin frekansına giren kişi ya da kişiler, bazı camilerden müzik yayını yaptı. Çalınan ‘Çav Bella’ isimli İtalyanca marş karşısında şaşıran vatandaşlar, cep telefonlarıyla o anları kayda alıp, görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Olay İle İlgili Suç Duyurusunda Bulunuldu

İl Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken, İzmir Müftülüğü de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma devam ederken, bu kez de dün Bornova ilçesi İnönü Mahallesi’ndeki Esentepe Camii’nin minaresinden Selda Bağcan’ın ‘Yuh Yuh’ adlı şarkısı çalındı. Bu gelişme üzerine birçok kişi, yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Jammer Bulunmasına Rağmen Frekansa Girilmiş

Öte yandan, frekansına korsan yolla girilerek müzik yayını yapılan Hisar Camii’ndeki merkezi sistem görüntülendi. Müezzinin ezan, sela ya da duaları okuduğu odada, sinyal kesici “jammer” bulunmasına rağmen frekansa giriş yapıldığı öğrenildi.

CHP Eski İl Başkan Yardımcısı Tutuklandı

Gözaltına alınan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, ‘dini değerleri aşağılama’ suçundan sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte Yandan Sosyal Medyada #BanuÖzdemirYalnızDeğildir Başlığı ile Binlerce Tweet Atıldı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et