Bakan Koca; Tedbiri Elden Bırakmayalım! Ancak Görüntüler Tam Tersini Söylüyor

Görüntüler İstiklal Caddesi’nden! Adım atacak yer kalmadığı gibi kurallara uyulduğu da söylenemez.

Corona virüsle mücadelenin devam ettiği günlerde İstiklal Caddesi’ne akın eden vatandaşlar nedeniyle adım atacak yer kalmadı.

İstanbulda havanın iyi olmasını fırsat bilen vatandaşlar haftanın son gününde kendilerini dışarı attı. Kimi vatandaşlar park ve bahçelere giderek aileleriyle piknik yaparken kimi vatandaşlar ise şehrin işlek caddelerine akın etti. Corona virüsle mücadelenin devam ettiği günlerde yapılan tüm uyarılara rağmen vatandaşlar kalabalık yerlerde bulunmayı sürdürüyor. Vatandaşlar, İstanbul’un en hareketli caddelerinden biri olan İstiklal Caddesine akın etti. Kalabalık nedeniyle adım atılacak yerin kalmadığı İstiklal Caddesi’nde kameralara yansıyan görüntüler endişe uyandırdı. Maske kuralına çoğunlukla uyan vatandaşların mesafe kuralını ise unuttuğu görüldü.

Bakan Koca: Tedbirde kararlı olun

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kurallardan taviz verirseniz, hasta sayımızın artması ve yeni kayıplarla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Filyasyon ekipleri her vakada temaslılara ulaşıp, pozitif kişilerin tespitini sağlasa bile, siz bu savaşta kararlı olmadıkça istenilen sonucu alamayız. Tedbirde kararlı olun” ifadelerini kullandı.İstiklal caddesindeki görüntüler ne mesafe nede maske kurallarına uyulduğunu göstermiyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et