Bakan Albayrak’ın İstifası Sonrası Dolar ve Euro Düştü

Berat Albayrak’ın istifa paylaşımı sonrası dolar ve euro düştü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından yaptığı istifa paylaşımının ardından gözler kurlara çevrildi. Geçen haftayı 8,51 seviyesinde kapatan dolar yeni haftaya 8,40 liradan başladıktan sonra 8,19 liraya kadar düştü. Euro da ciddi bir düşüş yaşayarak 9,77 liraya kadar geriledi.

Cuma günü piyasaların kapanmasının ardından hafta sonu ekonomide önemli gelişmeler yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevinden alınarak yerine Naci Ağbal getirildi. Bu gelişmenin ardından dün akşam ekonominin zirvesinde de ciddi bir hareketlilik başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından istifa paylaşımı yaptı. Bu açıklamanın gerçek olup olmadığı henüz bilenmezken, açıklamadan sonra gözler kurlara çevrildi.

DOLAR VE EURODA CİDDİ DÜŞÜŞ YAŞANDI

Geçen haftayı 8,51 seviyesinde kapatan dolar yeni haftaya düşüşle başlayarak 8,40 liradan işlem gördü. Düşüşü hızla devam eden dolar an itibariyle 8,19 liradan işlem görüyor. Aynı saatlerde euroda da ciddi bir düşüş gözlemlendi. Geçen haftayı 10,12 seviyesinde kapatan euro haftanın ilk işlem gününde 9,77 liradan işlem görüyor. Sterlin ise 10,91 liradan işlem görüyor.

Normalde kurların seyrinde ABD seçimleri ve koronavirüse ilişkin gelişmeler takip ediliyordu ancak son yaşanan olaylar yurtiçi gündemin ağırlık kazanmasına yol açtı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et