Bağırsaklarınıza Dost Yiyecekler ve Kabızlığa Hızlı Çözüm

Modern insanın en büyük sorunlarından birisidir belkide hazımsızlık ve kabızlık gibi rahatsızlıklar.Bunun en büyük nedenleri arasında hareketsiz yaşam, yanlış beslenme ve bağırsaklarımızda bulunan prebiyotik yapının bozulması yer alıyor. Bazı bilim adamları tuvalete çıkamamanın psikolojik rahatsızlıklara bile yol açabileceğini söylüyor. Kimsede bu durumun önemini inkar edemez herkes için tuvalete çıkmak özelliklede sabahları önemli bir şeydir ve iyi bir güne başlamanın şartı gibidir. Peki saat gibi her şeyin yolunda gitmesi için neler yapmalı ve sindirim sistemimizi nasıl düzene sokmalıyız. Hiç öyle yok zerdaçal alın, üzerine yeşil çay için veya da gidin abudik kubudik bitkilerle sunu yapın bunu yapın demiyeceğim.

Kabızlığa Hemen Çözüm
Kabızlığa Hemen Çözüm

Sindirim sisteminiz için en önemli şartlardan biri iyi uyku çekmektir. İyi bir uyku hem dinlenmenizi hemde sindirim sisteminizin aktif olarak çalışmasını sağlar. Her şeyden önce uyku düzeninizi sağlamalısınız ve en az 8 ila 10 saat arası uyuyunuz. Yatmadan önce bol bol su tüketin gün boyuda bol su tüketmeyi ihmal etmeyin. Aslında sindirim sisteminin iyi çalışması sağlıklı bir vucudunda göstergesidir. İyi uyumayıp, az su tüketirseniz dolayısıyla vücüdunuz sağlıksız kalacaktır ve yorgun olacaktır. Uyandıktan sonra ise sabahları yine su içiniz ve sabah kalkıp hemen kahvaltıya oturmayın etrafı toparlayın, elinizi yüzünüzü yıkayın kısacası biraz kendinize geldikten sonra kahvaltınızı yapın birde kilo vermek gibi bir amacınız varsa gün içerisinde yoğurt yemenizi de tavsiye ederim hem içerisinde bulunan kalsiyum sayesinde hem de içertdiği yüksek protein sayesinde. Sindirim sisteminize de kesinlikle iyi gelecektir. Birde kolaylıkla erişebileceğiniz meyveler, kuru meyveler ve sebzeler var. Yine işin özünde sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve sağlıklı beslenmek yer alıyor. Meyvelerden bahsedeceksek ilk önerim incir ve elmayı öneririm. Sebzelerden ise ıspanak, yeşil fasulye ve bamya gibi yiyeceklerini tüketmeniz sindirim sisteminize iyi gelecek ayrıca anti-oksidan yiyecekler olduğu için cildinize, iç organlarınıza ve sağlığınıza  iyi gelecektir. Unutumadan belirtteyim ki illa yürüyüş ve koşu yapmanın dışında da eğer çok hareket etmeyi sevmiyorsanız oturduğunuz yerden de yapacak bir şeyler bulmalısınız. Her hareketiniz kalori harcamanıza ve doğal olarak kan dolşımını ve sindirim sisteminizi çalıştırmanıza yarayacaktır Yazımın sonuna gelirken son olarak belirteceğim ve üzerinde duracağım nokta ise yaz geldiğine göre kavun ve cidden kavun bağırsak promlemlerinizi çözebilecek  mucizevi bir yiyecek. Birde belki sizin çözümünüz filtre kahvededir denemek isteyebilirsiniz. En son çare sennalax adlı ilacı da eczaneden alıp kullanabilirsiniz. Sağlıklı kalmanız dileğiyle.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et