Baba Vanga’nın Kehanetleri! Baba Vanga Kimdir?

Baba Vanga olarak bilinen ve 1996’da hayatını kaybeden Bulgar kahinin kehanetleri birer birer çıkıyor. Peki Asıl ismi Vangelia Pandeva Dimitrova olan 1911 doğumlu. Peki kimdir? hayatı, yaşamı ve kehanetleri…

Baba Vanga Kimdir, Baba Vanga'nın Kehanetleri
Baba Vanga Kimdir, Baba Vanga’nın Kehanetleri

Baba Vanga Kimdir? Nereli?

Vanga, 1911 yılında Usturumca’da doğmuş bir kahindir. Dünyada yaşanan birçok olayı önceden sezen ve kehanetleri birer birer gerçekleşen Baba Vanga, 1945 yılında sona eren II. Dünya Savaşının sonucundan, Amerika’nın siyahi bir başkanı olacağına kadar yıllar öncesinden kehanetlerde bulunmuştur. Daha sonra Amerikan başkanının 2020’de gizemli bir hastalığa yakalanacağını ölmeden önce söylemiştir. Baba Vanga, Trump’ın hastalanacağını da ölmeden önce 1996 yılında açıklamıştır. Dünyayı sarsan 11 Eylül saldırılarından sonra tüm dünya tarafından tanınmaya başlanmıştır. Kahin kadın önümüzdeki yıllar içinde çok çarpıcı kehanetlerde bulunmuştur. Vanga ayrıca “Balkanların Nostradamusu” olarak bilinmektedir.

Çocukluk ve Gençlik Yılları

Baba Vanga’nın çocukken geçirdiği bir kaza sonrası kör olduğu ve çocukluk ve gençlik yıllarının oldukça zor geçtiği bilinmektedir. Fakat Baba Vanga çocukluk yıllarında kahverengi gözleri ve sarı saçları ile sıradan bir çocuktu. Babası savaşa katılan ve annesi ölen Baba Vanga’nın çocukluğunun büyük bir bölümü komşularının yanında geçti. Sonrasında Baba Vanga olarak bilinen Vangelia Pandeva Dimitrova’ın yaşıtlarından daha zeki bir çocuk olduğu fark edilmiştir.

Baba Vanga, Vangelia Pandeva Dimitrova
Baba Vanga, Vangelia Pandeva Dimitrova

Bir kasırga sonrası ortadan kaybolan Baba Vanga daha sonra çok korkmuş bir şekilde gözleri kum ve toz ile dolu olarak bulunmuştur. Fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen gözleri tekrar açılmadı ve iyileşemedi.

1925 yılında Baba Vanga, Zemun kentinde körler okuluna götürüldü ve orada üç yıl geçirdi. Bu süre zarfında Braille okuması öğretildi, piyano çalmasının yanı sıra örme, yemek, ve temizlik işleri yapmıştır. Üvey annesinin ölümünden sonra küçük kardeşlerine bakmak için eve gitmek zorunda kaldı. Ayrıca ailesi maddi olarak çok zayıftı ve bütün gün çalışmak zorunda kaldı.

II. Dünya Savaşımda Yanına Akın Ettiler

II. Dünya Savaşı sırasında çok sayıda insan onun yanına akın etti. Ziyaret edenlerin yakınlarının hayatta olup olmadığı hakkında bir ipucu almak umuduyla kendisine geliyorlardı. 8 Nisan 1942 tarihinde Bulgaristan Çarı III. Boris’te kendisini ziyaret etti. 10 Mayıs 1942 tarihinde Vanga, Dimitar Gushterov ile evlenmiştir. Kısa bir süre önce evlenen Dimitar ve Vanga, Petriç’e taşındılar. Dimitar sonra Bulgar Ordusuna katıldı ve zamanında Bulgaristan tarafından ilhak edilen Yunanistan Makedonyası’na gitmek zorunda kalmıştır.. Kocası 1947 yılında başka bir hastalık olan alkolizmin içine düştü ve sonunda 1 Nisan 1962 tarihinde öldü.

Baba Vanga
Baba Vanga

Vanga meme kanserinden 11 Ağustos 1996 tarihinde öldü. Cenazesine birçok devlet adamı dahil olmak üzere büyük kalabalıklar katıldı. Vanga’nın vasiyetinin yerine getirilmesi için, Petriç’teki evi, müze haline getirilmiş ve 5 Mayıs 2008 tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açmıştır.

Baba Vanga, Baba Vanga Heykeli
Baba Vanga, Baba Vanga Heykeli

Baba Vanga’nın Gerçekleşen Kehanetleri

11 Eylül 2001 İkiz Kule saldırıları, 2004 Yılında gerçekleşen tsunami felaketi, Amerika’nın siyahi bir başkanı olacağı ve dünyanın salgın bir hastalıkla boğuşacağını onlarca yıl öncesinden söylemiştir. Tabi ki bunlar Baba Vanga’nın söylediği sözlerin yorumu da olsa oldukça dikkat çekici ve etkileyicidir. Peki Baba Vanga’nın başka kehanetleri neler? Önümüzde ki yıllar ve yüzyıllar için ne kehanetleri var?. İşte Baba Vanga’nın Kehanetleri…

Kehanetleri

Vanga’nın kehanetleri birer birer gerçekleşince insanlarda doğal olarak Baba Vanga’nın henüz gerçekleşmemiş kehanetlerini merak ediyor. Baba Vanga’nın önümüzde ki on yıllar ve yüzyıllar için ise çok sayıda kehaneti mevcut. Bunlardan ilki Avrupa nüfusunun gittikçe azalacağı ve Çin’in ekonomik olarak tüm dünyaya hakim olacağı. 2018 yılı ve sonrası için bunları öngören, kahin Baba Vanga’nın dikkat çekici kehanetlerinden bir diğeri ise 2043 yılına dair. Vanga, 2043 yılında müslüman bir devletin tüm Avrupa coğrafyasının sahibi olacağı söylüyor.

Baba Vanga'nın Hayatı ve Kehanetleri , Kahin Baba Vanga
Baba Vanga’nın Hayatı ve Kehanetleri , Kahin Baba Vanga

Baba Vanga’nın 2043 Yılından Sonraki Kehanetleri

Vanga 2043 yılından sonra dünyada sağlık alanında büyük gelişmeler kaydedileceğini söylüyor. Kahin, 2043 yılından sonra tüm organların başarılı bir şekilde tedavi edilebileceğini ve yeni organların üretilebileceğini söylüyor.

Baba Vanga Kehanetleri
Baba Vanga Kehanetleri

Fakat Baba Vanga’nın sağlık alanında ki tek kehaneti bu değil. 2088 yılında tüm hastalıkların anında tedavi edileceği, 2097 yılından çabuk yaşlanmanın önüne geçileceği de sağlık alanında ki kehanetlerinden.

Mars'ta Savaş
Mars’ta Savaş

Baba Vanga ayrıca siyasi ve dini gelişmelerle ilgili ölmeden önce 1996 yılında Kehanetlerde bulunmuş.tur. Dünyanın 2076 yılında komünist bir rejim altına gireceğini söyleyen Baba Vanga, 2167 yılında ise yeni bir dinin ortaya çıkacağını belirtmiş. Baba Vanga, 3000 yılından Mars’ta bir savaş yaşanacağını söylerken, dünyanın sonununda geleceği tarihi vermiş. Baba Vanga’ya göre 3987 yılında dünyanın sonu gelecek.

Kaynaklar: Wikipedia, Vanga.ru, Takvim, The History Of Bulgaria

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et