Aziz Kedi Kimdir? Gerçek Adı Ne? Nereli? Kaç Yaşında?

Aziz Kedi takma ismi ile tanınan ve Türkiye’de birçok kişinin merak ettiği Gürgün Bingel (Aziz Kedi) hakkında detaylı bir biyografi yazısı yayımlamak istedik. Son projesi Exxen’de yayınlanan “Gibi” dizisinin senaryosunu Feyyaz Yiğit ile birlikte ele alan Aziz Kedi Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Gerçek Adı Ne? tüm merak ettiğiniz soruları yanıtlamaya çalıştık. Peki Aziz Kedi Kimdir?

Aziz Kedi Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Gibi Dizisi, Senarist, Şebnem Özcan
Aziz Kedi Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Gibi Dizisi, Senarist, Gürgün Bingel

Aziz Kedi Kimdir? Gerçek Adı Ne? Nereli Kaç Yaşında? Gürgün Bingel Kimdir?

Aziz Kedi, avukat, müzisyen ve yazardır. Gerçek adı Gürgün Bingel’dir. Bu ismi ilk olarak Ekşi Dergi’nin künyesinde kullanmış ve “Aziz Kedi” ismi okuyucular tarafından benimsenmiştir. Aziz Kedi, 19 Ağustos 1978 yılında Antalya’da dünyaya gelmiştir ve 44 yaşındadır. Lise öğrenimini Antalya Anadolu lisesinde tamamlamıştır. Daha sonra üniversite eğitimine Ankara’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak devam etmiştir. Burada üniversite eğitimi sırasında yazarlık ve editörlük kariyeri başlamıştır. İstanbul’a taşındıktan sonra ise Okan Bayülgen’in teklifi ile televizyonculuk dünyasına adım atmıştır. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.

Aziz Kedi, Aziz Kedi Gerçek Adı Ne, Aziz Kedi Kimdir, Ekşi
Gürgün Bingel, Aziz Kedi

Aziz Kedi’nin Kariyeri, Hayatı ve Biyografisi

Aziz Kedi ilk olarak kariyerine 2005 yılında Ankara’da yaşarken arkadaşlarından Ekşi Sözlük Dergisine editörlük yapması teklif edilmesi üzerine başlamıştır. Daha sonra İstanbul’a taşınarak Ekşi Dergi’nin editörlüğünü üstlenmiştir. Televizyon dünyasına ise ilk olarak Okan Bayülgen’in teklifi üzerine “Televizyon Makinesi” programında adım atmıştır. Sonrasında Ekşi sözlük’te yazdığı entrylerin skeçlerini “Televizyon Makinesi” adlı programda çekmeye başlamıştır. Daha sonra “Disko Kralı” adlı yine Okan Bayülgen’in programında absürt komedi tarzında skeçleri ile tanınmıştır. Ayrıca Feyyaz Yiğit ile de bu dönemlerde tanışmıştır.

Aziz Kedi, Aziz Kedi Hayatı ve Biyografisi, Biyografi
Aziz Kedi, Aziz Kedi Hayatı ve Biyografisi, Biyografi, Gürgün Bingel

Aziz Kedi’nin Editörlüğü ve Senaryo Yazarlığı

Birçok alanda çalışan Aziz Kedi esas olarak editörlük ve senaryo yazarlığındaki başarısı ile dikkat çekici olmuştur. Daha öncesinde de Aziz Kedi birçok online platformda, dergide ve gazetede yazılar yazmıştır. Daha sonra 2012 yılında ise İstanbul Galatasaray’da Aziz Kedi Kitabevi adlı bir kitabevi açmıştır. Kitabevi işletmeciliği, kitap editörlüğü, metin yazarlığı ve senaryo yazarlığı yapan Aziz Kedi, ayrıca bu alanlarda dersler vermektedir.

Aziz Kedi, Avukat, Müzisyen ve Yazar. Aziz Kedi Kimdir
Aziz Kedi, Avukat, Müzisyen ve Yazar. Aziz Kedi Kimdir, Gürgün Bingel

2014’te Ankara’ya taşınan ve 2017 yılına kadar Ankara’da yaşayan Aziz Kedi, Okuyanus Yayınevinde kitap editörlüğü yapmıştır. Burada yazar Cem Mumcu ve birçok yazarla çalışma fırsatı bulmuştur. Ayrıca 2015 yılında ise Ali Atay ile birlikte sinemaya giriş yapmıştır. 2018 yılında Aziz Kedi “Ölümlü Dünya” adlı sinema filminin senaryosunu Ali Atay ve Feyyaz Yiğit ile birlikte yazmıştır. 2019 yılında ise “Cinayet Süsü” adlı sinema filmi vizyona girmiştir. Bu filmin senaryosunu yine Ali Atay ve Feyyaz Yiğit ile birlikte üstlenmiştir. Son olarak 2021 yılında Feyyaz Yiğit ile birlikte Exxen’de yayınlanan “Gibi” adlı dizinin senaryo yazarlığını yapmaktadır. Ek olarak online senaryo dersleri de vermektedir.

Aziz Kedi
Aziz Kedi

Aziz Kedi Filmografisi

  • Ölümlü Dünya (2018) – Senaryo Yazarı
  • Cinayet Süsü (2019) – Senaryo Yazarı
Aziz Kedi, Gibi Dizisi Senarist
Aziz Kedi, Gürgün Bingel, Aziz Kedi Kimdir, Gürgün Bingel Kimdir, Gibi Senaristi Kim, Gibi Senaristi

Aziz Kedi Dizileri

  • Gibi (2020) – Senaryo Yazarı
  • Medya Kralı
  • Disco Kralı

Ayrıca Merak Edenler İçin Aziz Kedi Instagram Hesabı

https://www.instagram.com/azizkedi/

Ek olarak TEDx Konuşması

Aziz Kedi

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et