Azerbaycan Ordusu Fuzuli Kentini Ermeni İşgalinden Kurtardı!

1. Motorize Alayı’nda 300 Ermeni asker kaçtı!

Son dakika haberine göre işgalci Ermenistan ordusunun Azerbaycan halkını katlettiği, 13 kişinin can verdiği ve 45 kişinin yaralandığı kalleş saldırının yaşandığı gece; Dağlık Karabağ hattında çatışmalar aralıksız devam etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın işgali altındaki Fuzuli kentinin de geri alındığını duyurdu. Azerbaycan Ermenistan’a ait SU-25 savaş uçağını vurdu! Ermeni güçlerin 1. Motorize Alayı’ndan ise 300 askerin mevzilerini bırakıp kaçtığı bildirildi. İşte Azerbaycan’da son durum

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gece boyunca Ermeni güçlerle çatışmaların sürdüğü Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Hadrut ve Cebrail yönünde durumun gerginliğini koruduğu belirtildi. Azerbaycan ordusunun Ermenistan güçlerinin farklı yönlerdeki savunma hatlarını kırmayı ve ilerlemeyi başardığı ifade edilen açıklamada, Azerbaycan askerlerinin operasyonlarda bazı elverişli tepe ve mevzileri ele geçirdiği vurgulandı.

AZERBAYCAN, ERMENİSTAN SAVAŞ UÇAĞINI VURDU

Ermenistan’ın Gence ve Migneçevir’de 13 sivili katletmesinin ardından Azerbaycan Ordusu, Ermenistan’a ait SU-25 savaş uçağını vurdu.

FUZULİ ERMENİLERDEN GERİ ALINDI

Fuzuli şehrinin Ermeni işgalinden kurtarıldığını açıklayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan’ın Azerbaycan’da sivillere yönelik saldırına ilişkin yaptığı konuşmada, “Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak. Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan’a savaş meydanında cevap vereceğiz” diye konuştu.

7 TANK VE 2 GRAD FÜZE SİSTEMİ İMHA EDİLDİ

AA’da yer alan habere göre yapılan açıklamada ayrıca, Ermenistan ordusuna ait 7 T-72 tank, 2 Grad füze sistemi, 8 D-30 ve 1 D-20 obüs, mühimmat taşıyan 10 aracın imha edildiği aktarıldı.

ÖLÜLERİNE ALMADAN KAÇTILAR

Ermenistan ordusu 5. Muhrip Alayı 1. Taburunun çok sayıda ölü ve yaralı bırakarak geri çekildiğine dikkat çekilen açıklamada, 1. Motorize Alayından yaklaşık 300 askerin mevzilerini bırakarak kaçtığı aktarıldı.

“ORDUMUZ CEPHE BOYUNCA AVANTAJLI DURUMDA”

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduğu vurgulandı. Ermenistan ordusunun insani ateşkesi alenen ihlal ettiği altı çizilen açıklamada, sabah saatlerinden başlayarak Terter, Ağdam, Berde ve Ağcabedi illerini top atışına tuttuğu kaydedildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et