Ayşegül Atik Hayatını Kaybetti!

“En Son Babalar Duyar” kadrosunda anne rolünü üstlenen ve daha önceleri KDV ile ilgili reklamları ile tanınmış Ayşegül Atik kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Ayşegül Atik
Ayşegül Atik

Bir süredir kanser tedavisi gören Atik’in Bodrum’da kalp krizi sonucu öldüğü bildirildi. Ayşegül Atik’in hayatını kaybetmesi ile tiyatro dünyası yasa boğuldu. 1948 yılında Ankara’da doğan ünlü oyuncunun asıl adı Mürşide Ersoy’du. Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu En Son Babalar Duyar, Şen Yuva, Kısmetim Otel, Dayan Yüreğim gibi yapımlarda rol almıştı.

Ayşegül Atik Kimdir?

1948 yılında doğdu. Asıl adı Mürşide Ersoy’dur. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Devlet Tiyatrosunda başta Gömü, Ezgiler Ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar Tükendi gibi oyunlarda rol aldı. 1978’de Devlet Tiyatrosu’ndan ayrılarak çeşitli topluluklarda çalıştı. Eski eşi Ali Atik ve Levent Kırca’yla TRT tek kanal iken çeşitli skeçlerde yer aldı. Daha sonra En Son Babalar Duyar gibi, televizyonda çeşitli dizilerde oynadı. En son, Yakın Doğu Üniversitesi’nde Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim görevlisi olarak görev aldı. Atik, 9 Haziran 2020’de geçirdiği kalp krizi nedeniyle Muğla’nın Bodrum ilçesinde 72 yaşında hayatını kaybetti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et