Aynur Aydın Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç?

Aynur Aydın son çıkardığı şarkısı “Siyah” ile merak edilen isimlerden birisi oldu. Peki Aynur Aydın Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç? Hayatı ve Biyografisi…

Aynur Aydın Kimdir, Nereli, Boyu Kaç, Kaç Yaşında
Aynur Aydın Kimdir, Nereli, Boyu Kaç, Kaç Yaşında

Aynur Aydın Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç? Hayatı ve Biyografisi

Aynur Aydın, şarkıcı ve şarkı yazarıdır. 15 Aralık 1985’te Münih, Batı Almanya’da dünyaya gelmiştir. 159cm boyunda ki ünlü şarkıcı, 37 yaşındadır. 1970 yılında dedesinin göç etmesinin ardından üç kuşak Münih’te yaşayan bir Türk ailesinin kızı olarak büyümüştür. Küçük yaşlarda şarkı söylemeye başlamış ve ilk olarak çocuk ve gençlik tiyatro sahnelerinde yer alarak kariyerine adım atmıştır. Aynur Aydın, Münih’teki Westend Opera Musical School mezunudur.

Aynur Aydın
Aynur Aydın

1999 yılında “Sürpriz” grubuna katılmasıyla profesyonelliğe ilk adımını atmıştır. Grup, Sürpriz adlı ilk albümlerini 2000 yılında İstanbul’da kaydetmiştir. Bu sayede, uluslararası sahnelere de çıkmaya başlamışlardır. Aynur Aydın, Sürpriz’in dağılmasının ardından “Tagtraeumer” grubuna katıldı. Grup Almanya’nın 2003 Eurovision Şarkı Yarışması ön elemelerinde “Mükemmel Dünya İçin” adlı şarkı ile yarıştı.

Daha Sonra İsveç’te şarkı yazarı Tony Nilsson ile tanıştı ve 2009 yılında ilk albümünün hazırlıklarına başladı. Albümü için iki yıllık bir çalışma gerçekleştirdi. Aydın, ilk aşamada 13 İngilizce şarkı hazırladı. Daha sonra bu şarkılar, Türkçe versiyonları ile 12 Çeşit La La – 12 Ways to La La albümünde birleştirildi. Şarkılar Stockholm’deki Cosmos Studio’da kaydedildi.[8][9] İlk klip şarkısını “Yenildim Daima” ve aynı şarkının İngilizce versiyonu olan “DNA” ya çekti. İkinci klibini “Measure Up” isimli şarkının Türkçe versiyonu “Yanı Başıma” için çekti.

Daha sonra Erdem Kınay’ın projesinde yer alıp “İşporta” isimli şarkıyı söyledi ve 2012 Haziran ayında bu şarkıya Şenol Korkmaz yönetmenliğinde Belçika’da klip çekti. İşporta şarkısı 2012 yılının Haziran ayında Türkiye’de en çok dinlenen şarkılar arasına girdi. 2013 yılında ilk single çalışması “Life Goes On”u dijital ortamda yayımladı Aynı yıl Erdem Kınay’ın 2.proje albümü “Proje 2″de “Sınır” isimli şarkıyı seslendirdi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et