Ayasofya Baş İmamı; Kadın Cinayetleri Sloganik Propagandadır

Ayasofya Baş İmamı: Kadın cinayetleri vurgusu sloganik bir propaganda

Ayasofya Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, kadın cinayetlerini gündeme getirmenin, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir medya propagandasından ibaret olduğunu söyledi.     

 Bir süre önce “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” diyerek, Anayasa’dan laikliğin kaldırılması çağrısında bulunmasıyla gündeme gelen Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın, bu kez de kadın cinayetleri ile ilgili attığı tweetle eleştirilerin hedefi oldu.

Türkiye’de arka arkaya yaşanan kadın cinayetleri haberlerinden rahatsızlığını dile getiren Boynukalın şu mesajı paylaştı: Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: “Sizin için kısasta hayat vardır” ilahi düsturudur. Sürekli “kadın cinayetleri” vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et