Avusturalya Tarihinin En Büyük Yangınlarını Yaşıyor! 23 Kişi ve 480 Milyon Hayvan Can Verdi!

Avusturalya’da 6 Milyon Hektar Alan Kül Oldu! 480 Milyon Canlı ve 23 Kişi Hayatını Kaybetti!

Avusturalya tarihinin en büyük yangınlarından birini yaşıyor. Kötü hava şartları nedeniyle de hızla yayılan yangınlar, Avusturalya’ya tarihinin en büyük ve en korkunç yangınını yaşatırken şimdiden 5 milyon hektar alan küle döndü. Sadece New South Wales eyaletinde bin 365 ev yok olurken, ülke genelinde de en az 23 insan yangın nedeniyle hayatını kaybetti. Haftalardır süren yangınlarda 480 milyon hayvanın da can verdiği tahmin ediliyor. Öte yandan bir kişinin çektiği görüntülerde yangının şiddeti uzaktan bile net bir biçimde anlaşılabiliyor.

Avusturalya Yangın, Avusturalya'da yangında Son durum
Avusturalya Yangın, Avusturalya’da yangın Son durum

Çevre Bakanı Koalaların Yüzde 30’unun Yokmuş OLabileceğini Söyledi

Avustralya Çevre Bakanı Sussan Ley, Yeni Güney Galler eyaletindeki kontrol edilemeyen yangından dolayı bölgede bulunan koala nüfusunun %30’unun ölmüş olabileceğini açıkladı.

Yangın Nedeniyle Hava Sistemi Değişiyor

Avusturalya Yangın, Avusturalya
Avusturalya Yangın, Avusturalya

Avusturalya’da yangınlar sonucu açığa çıkan sıcaklık nedeniyle yangın bulutu ve fırtınaların meydana geldiği belirtildi. Yetkililer ise bu durumun çok tehlikeli sonuçlara yol açabileceği konusunda uyardı.

Yangın Hala Sürüyor

Avustralya hükümeti, olağanüstü koşullarla mücadele edebilme adına askeri rezervden 3 bin kişinin yangın bölgelerine sevk edileceğini duyurdu.Avustralya tarihinde ilk defa rezerv askerlerinin zorunlu göreve çağrılması, afetin boyutlarını da gözler önüne seriyor. Askerler, çevresiyle irtibatı kesilen topluluklara insani yardım götürerek, tahliyelerde ve yolların açılmasında rol alacak.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et