Atatürk’ün Yanındaydı 82 Yıl Sonra O Günü Anlattı!

82 Yıl Sonra O Günü Anlattı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yılında Adana’yı ziyareti sırasında tanıştığı, ders kitaplarında birlikte çekilen fotoğrafları bulunan 98 yaşındaki Remziye Tatlı o an yaşadıklarını anlattı.

Atatürk’ün Yanında ki Kız

1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’yı ziyaretinde İsmet Paşa Kız Enstitüsü’nde tarih dersini dinlerken çekilen fotoğraftaki lise öğrencisi Remziye Tatlı, fotoğrafın hikayesini anlattı. Atatürk’ün kendi okullarını ziyaret edeceğini  duyunca çok heyecanlandığını dile getiren Tatlı, Atatürk’ün okullarına giriş yaptığı anı dün gibi hatırladığını belirterek şöyle konuştu:

Atatürk Adana Ziyareti

“Müdüre hanım bir anda, ‘Çocuklar Atatürk geldi, şu an sizin sınıfa doğru yürüyor’ dedi. Bir gürültü koptu. Herkes çok heyecanlandı ve Atamız içeri girdi. İlk sözünü hiç unutmuyorum. Hepimiz ayağa kalktık. ‘Oturun geleceğin kültürlü anneleri’ diye bize seslendi. Cümleye bakar mısınız. Biz de o sözün üzerine sıralarımıza oturduk.”

“En Ön Sırada Oturuyordum Atatürk Yanımda Durdu”

Sınıfta en ön sırada kendisinin olduğunu ve bu nedenle Atatürk’ün yanına gelip durduğunu belirten Remziye Tatlı, o anları hiçbir zaman unutmayacağını ve özlemle yad ettiğini söyledi.

Her gün birlikte çekildikleri fotoğrafa baktığını kaydeden Tatlı, “Özledikçe ona bakıyorum. Nur yüzlü, mütevazi, hoş görüşlü, hoş konuşan, can mı can bir insan. Unutulacak biri değil. Her gün ona rahmet yolluyorum” diye konuştu.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et