Arif Verimli Müge Anlı’nın Programından Neden Ayrıldığını Açıkladı!

Arif Verimli Müge Anlı’nın programından Neden Ayrıldı? Mehmet Şevki Sözen ile Aralarında Ne Geçti?

Yıllardır Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gördüğümüz uzman psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, programdan ayrıldığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Arif Verimli’nin programdan neden ayrıldığına dair akılda soru işaretleri belirirken, bunun nedeninin Mehmet Şevki Sözen ile aralarında geçen bir anlaşmazlık sonucu olduğu konuşuluyor…

Arif Verimli Programdan Neden Ayırldı Arif Verimli ve Mehmet Şevki Sözen Gerilimi.
Arif Verimli Programdan Neden Ayırldı Arif Verimli ve Mehmet Şevki Sözen Gerilimi. Müge Anlı

Prof. Dr. Arif Verimli bugün itibariyle Müge Anlı ile Tatlı Sert programından ayrıldığını ve 12 yıldır programa yaptığı danışmanlığı sona erdirdiğini açıkladı. Bu açıklama sonrası en çok merak edilen ise Arif Verimli’nin programdan neden ayrıldığı oldu.

Peki Arif Verimli programdan neden ayrıldı?

Arif Verimli programdan neden ayrldı? bu sorunun cevabı ise Arif Verimli’nin açıklamasında gizli. Çünkü 12 yıldır danışmanlığını yaptığı programdan ayrılırken, Müge Anlı ve ekibine ayrıca Rahmi Özkan’a teşekkür eden Arif Verimli, Mehmet Şevki Sözen’den ise hiç bahsetmedi.

Arif Verimli Şevki Sözen
Arif Verimli Şevki Sözen Gerilimi

Ayrıca canlı yayında yaşanan bir olayda ikilinin arasındaki gerilimi ortaya çıkarmıştı. Bu duruma ait soru soran takipçilerine ise Mehmet Şevki Sözen’le dargın olduğunu ve programı bu yüzden terk ettiğini söyledi. İşte Arif Verimli’nin o açıklaması ve Mehmet Şevki Sözen ile yaşadığı gerilim anları.

Arif Verimli’nin Açıklaması

Arif Verimli'nin Açıklaması
Arif Verimli’nin Açıklaması

Arif Verimli ve Mehmet Şevki Sözen Arasında Yaşanan İşte O Gerilim Anları…

Müge Anlı’da Arif Hoca Kimdir? Arif Verimli Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Prof. Dr. Arif Verimli Kimdir? Arif Verimli Kaç Yaşında? Arif Hoca Nereli? Arif Verimli’nin Eşi Aydan Verimli, Arif Verimli Kitapları ve Arif Verimli Muayene Ücretleri, Arif Verimli’nin Gençliği… Arif Verimli Kaç Çocuğu Var? Müge Anlı ile Tatlı sert programında tıpkı Mehmet Şevki Sözen hocamız gibi sık sık gördüğümüz “Arif Hoca” tam adıyla psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Arif Verimli gerek sempatik tavırları gerekse kibarlığı ile insanların gönlünde taht kurmuş durumda. Bizde bu durumu bildiğimizden Arif Hocamızla ilgili bir haber hazırlamak istedik. Arif Verimli’nin Özgeçmişi biyografisi ise şöyle;

Prof. Dr. Arif Verimli - Arif Hoca
Prof. Dr. Arif Verimli – Arif Hoca – Biyografi – Muayene Ücreti

Arif Verimli Kimdir? Arif Verimli Kaç Yaşında?

Müge Anlı’nın programından tanıdığımız şu anda kendi muayenehanesinde serbest hekim olarak çalışan Arif Hoca yani Arif Verimli, 1 Haziran 1954 yılında Antalya’da tanınan bir ticaret adamının 4. çocuğu olarak dünyaya geldi.

Arif Verimli ve Oğulları Ural Verimli, Aras Verimli

İlkokul çağına  kadar ailenin en küçük bireyi olarak ilgi ve sevgi içinde büyüdü. İlkokulu Antalya’da Namık Kemal İlkokulunda,  Ortaokul ve Liseyi de Antalya’da bitirdi. Ergenlik yıllarından itibaren geleceğini düşündü. Lisede iken fizik mühendisi olmayı düşlüyordu. Fizik mühendisi olan bir  fizik öğretmeni yaşama bakışını değiştirmişti.

Arif Verimli Gençliği
Arif Verimli Gençliği

Üniversite giriş sınavlarında, gençlik yıllarının hayali olan fizik mühendisliğini  kazanmasına rağmen ailesinin ısrarları ile Tıp Fakültesine girdi. Tıp Fakültesine girdiğinden bu yana sıradan bir hekim olmamaya özen gösteren Arif Hoca, uzun yıllar tıp fakültelerinde eğitimler verdi.

Arif Verimli ve Aydan Verimli – Arif Hoca – Müge Anlı

Arif Verimli Nasıl Psikiyatrist Oldu?

Bursa Tıp Fakültesinde eğitim vermekteydi. Üniversitenin verdiği kararla okul Bursa’ya taşındı. Öğrenciler bir süre sonra Bursa’da  eğitimin iyi olmayacağı fikriyle İstanbul’a döndüler. Arif Verimli ve beş arkadaşı ise geri dönmedi. Verdiği bu karar Tıp yaşantısında, mesleksel anlamda etkilendiği insanlarla sıkı ilişkiler içerisinde yaşadığı yıllar  oldu. Bu kişilerin en başında ise çok değerli hocaları Prof. Dr. Bilgen ve Suna Taneli gelmektedir. Psikiyatrist olmaya 4.  sınıfta iken karar veren Arif Verimli, çok doğru insanlarla ihtisas eğitimini tamamladı. Bütün beynini bir bilim adamı olmaya adadı.1977’de Tıp doktoru oldu. Hemen arkasından birkaç ay sonra psikiyatri asistanı oldu. 1978’de Aydan Hanımla evlenen Verimli’nin 1980’de ilk çocuğu Ural, 1984’de ikinci çocuğu Aras doğdu.

arif hoca
Prof. Dr. Arif Verlimli – Arif Hoca – Müge Anlı

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde Çalıştı Prof. Dr. Arif Verimli’in Eğitim ve İş Hayatı

1982’de uzman olan Verimli 1982-1983 yılları arasında Adana Askeri Hastanesinde askerlik görevini tamamladı.  1983’te zorunlu hizmet ataması ile Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine Başasistan olarak başladı. Bu andan  itibaren geldiğimiz güne kadar Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin modernizasyonu ve bilimsel  düzeyinin arttırılmasında bir nefer gibi çalıştı. 1994-2003 yılları arasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin başhekimliğini sürdüren,  Prof. Dr. Arif Verimli, aynı hastanede 5. Psikiyatri Klinik Şefi olarak hastaneye hizmetlerine devam etti. En büyük hayali çalıştığı kurumun bir enstitü olmasıydı.

Arif Verimli Kitapları, Arif Verimli Muayene Ücreti
Arif Verimli Kitapları, Arif Verimli Muayene Ücreti

Tüm meslek hayatı içerisinde pek çok bilimsel kongreye gerek konuşmacı gerek genel sekreter olarak katılmıştır. Özellikle İstanbul genelindeki liselerde Gençliği Uyuşturucu ve Alkolden Korumak için verdiği seminerler dikkat çekmektedir. Sayısını kendisinin de hatırlayamadığı kadar çok bilimsel yazı ve makalesi bulunan Verimli’ nin bir de gözü gibi koruduğu çok geniş bir el yapımı maket gemi koleksiyonu vardır. Başhekimliği döneminde kurduğu Evlilik Danışma Merkezi, UMATEM,182 Umut Işığı Hattı, İntihar Müdahale Merkezi halen toplum faydasına hizmet etmektedir.

Arif Verimli Hayatı, Arif Verimli Biyografi, Arif Verimli
Arif Verimli Hayatı, Arif Verimli Biyografi, Arif Verimli

2004′ de Başhekimlik görevinden alınmasından sonra Sağlık Bakanlığına karşı açtığı davayı kazanarak görevine iade edilmiş, ancak başhekimliğe geri dönse de uyumlu çalışabileceği bir ekip ve ortam olamayacağını düşündüğünden göreve başlamamış ve emekliliğini istemiştir. Emekli olan Verimli 2005 – 2011 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim üyesi olarak görev aldı. Özel çocuklara eğitim verdiği bir merkez kuran Arif hoca’ya başarılarının devamını diliyoruz. Sizin gibi hocalarımıza her zaman ihtiyaç var.

Arif Verimli’nin Eşi ve Çocukları

Arif Verimli’nin eşi Aydan Verimlidir. Arif Verimli ve Aydan Verimli evililiğinden 2 çocukları vardır. Arif Verimli’nin biri 40 yaşında diğeri 36 yaşında iki erkek çocuğu vardır.

Arif Verimli, Arif Hoca
Arif Verimli, Arif Hoca

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et