Antalya’da Gezilecek Yerler…

Yaz mevsiminin ülkemize henüz merhaba dediği şu günlerde sanıyorum ki pek çok kişide tatil planı telaşı başladı. Gidilecek, görülecek tatil şehrine karar vermek bazen zor gibi gözükse de, Türkiye’nin yerli ve yabancı tatilcilere sunmuş olduğu cazip konaklama fiyatları ve eşşiz güzellikteki şehirleri ile tatil planı yapmak aslında hiç de zor değil. Yaz tatili için ülkemizin şüphesiz en güzel lokasyonlarından biri ise Antalya ve çevresi. Şu an bu yazıyı yazarken mesela “Ah şimdi Antalya’da olmak vardı!” diyorum içimden. Antalya sayısız otelleri, lezzetli yemekleri, tarihi ve doğal güzellikleri ile yurtiçinde muhteşem bir yaz tatili için gidilebilecek en güzel yerlerin başında geliyor. Öyleyse bu yaz tatilinde harika bir yaz destinasyonu olarak seçilebilecek Antalya’nın, tüm tatilcilere neler sunduğunu açıklayan “Antalya’da Gezilmesi Gereken En Güzel 10 Yer” konulu blog yazımı sizlerle hemen paylaşayım..

1- Kaleiçi Yaz mevsiminin ülkemize henüz merhaba dediği şu günlerde sanıyorum ki pek çok kişide tatil planı telaşı başladı. Gidilecek, görülecek tatil şehrine karar vermek bazen zor gibi gözükse de, Türkiye’nin yerli ve yabancı tatilcilere sunmuş olduğu cazip konaklama fiyatları ve eşşiz güzellikteki şehirleri ile tatil planı yapmak aslında hiç de zor değil. Yaz tatili için ülkemizin şüphesiz en güzel lokasyonlarından biri ise Antalya ve çevresi. Şu an bu yazıyı yazarken mesela “Ah şimdi Antalya’da olmak vardı!” diyorum içimden. Antalya sayısız otelleri, lezzetli yemekleri, tarihi ve doğal güzellikleri ile yurtiçinde muhteşem bir yaz tatili için gidilebilecek en güzel yerlerin başında geliyor. Öyleyse bu yaz tatilinde harika bir yaz destinasyonu olarak seçilebilecek Antalya’nın, tüm tatilcilere neler sunduğunu açıklayan “Antalya’da Gezilmesi Gereken En Güzel 10 Yer” konulu blog yazımı sizlerle hemen paylaşayım..

1- Kaleiçi

Kaleiçi

Antalya’nın merkezi olarak bilinen Kaleiçi tarihi evleri, dar sokakları, şirin pansiyonları, restorantları ve hediyelik eşya satan dükkanları ile Antalya’da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Eski Antalya’daki insanların yaşam tarzını, şehrin kültürünü tanımak için Kaleiçi biçilmiş bir kaftan adeta. Kaleiçi’nin daracık sokaklarını gezerken zaman tünelinde yolculuk yapma hissi uyanıyor insanın içinde. Şehrin en önemli simgelerinden biri olan Yivli Minare Cami de Kaleiçi’ni gezerken görülmesi gereken bir diğer önemli yer. Eğer Kaleiçi’ni ilk kez ziyaret ediyorsanız sizlere küçük bir tavsiye: Kaleiçi’ni boydan boya gezmeden hemen bir mekana oturmayın. Keza keşke buraya otursaymışız diyeceğiniz restorant ve kafeler daha sonra gözünüze çarpabilir. Liman turları da Kaleiçi’ne gelenlerin en çok tercih ettiği aktiviteler arasında yer almakta, benden söylemesi.

2- Antalya Müzesi

Antalya Müzesi

Antalya Müzesi I. Dünya Savaşı’ndan sonra bölgeye gelen işgal güçlerinin yağmasından kurtarılan eserlerin korunması amacıyla kurulmuştur. Türkiye’nin en kapsamlı ve gezmesi en zevkli müzelerinden biri olan Antalya Müzesi’nde bölgenin önemli antik kentlerinden olan Likya, Pamfilya ve Psidia’nın bir bölümü müzenin sorumluluk alanını oluşturmaktadır. Müze giriş ücreti ve ziyaret saatleri için tıklayınız.

3- Termessos Kaplıcaları

Termessos Kaplıcaları

Antalya’nın en yüksek anfi tiyatrosuna ev sahipliği yapan Termessos, Türkiye’nin en iyi korunmuş antik şehirlerindedendir. Termessos, tarih meraklılarının kesinlikle gezmesi gereken bir antik kent sıfatını taşımakta. Antik kente vardığınızda, belli bir yere kadar araba girebilmekte. Bu noktadan sonra ise yolunuza yaya devam etmek zorundasınız. Antik kent sarp yamaçta kurulu olduğundan gezmesi sizi biraz zorlayabilir ancak görülmeye değer manzaraların bu yerde sizi beklediğini söylemeden geçemeyeceğim. Etraftaki lahit mezarlar, yangın gözetleme kulesi, yeşil manzara insanı büyüleyecek güzelliğe sahip. Bu antik kent ayrıca Büyük İskender’in ele geçiremediği tek kent olma özelliğini taşımakta. Termessos’da çeşme olmadığı için buraya gelirken yanınıza su almayı unutmayın derim.

4- Düden Şelaleleri

Düden Şelaleleri

Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan ve Aşağı Düden-Yukarı Düden şeklinde iki kola ayrılan Düden Şelaleri aile ile birlikte yapılabilecek doğa gezisi için harika bir ortam sunmakta. Şelalelerin olduğu alanda ise kafe ve piknik alanları bulunmaktadır.

5- Perge Antik Kenti

Perge Antik Kenti

Bir zamanlar Pamfilya Bölgesi’ne başkentlik yapan ve Antalya’nın 18 km doğusunda yer alan Perge Antik Kenti dünyanın en güzel antik şehirleri arasındadır. Perge aynı zamanda Yunan Matematikçi Pergeli Apollonius’un da memleketidir.

6- Kurşunlu Şelalesi

Kurşunlu Şelalesi

Yeşilin binbir tonunu görebileceğiniz ve kuş seslerinin verdiği huzurla kahvenizi yudumlayabileceğiniz doğa harikası bir yer Kurşunlu Şelalesi. Arabayla Antalya-Isparta karayolunun 24 km ötesinden sola dönerek şelaleye ulaşım sağlanabilir. Kurşunlu Şelalesi içerisinde barındırdığı Tabiat Parkı’nda her yaştan insanın ilgisini çekecek, değişik türde hayvanı da bulundurmaktadır. Parkta yeme-içme, dinlenme, piknik ve yürüyüş alanları mevcut olup, bu yeri gezmek için en güzel zaman Nisan-Aralık ayları arasıdır.

7- Hadrian Kapısı (Üç Kapılar)

Hadrian Kapısı (Üç Kapılar)

Antalya’da Üç Kapılar diye anılan Hadrianus Kapısı Roma’nın ünlü generali Hadrianus’un Antalya’ya gelişi şerefine inşa edilmiştir. Antalya’nın yüzlerce yıl giriş kapısı görevini üstlenen Üç Kapılar, merkezde Işıklar Caddesi’nin başlangıç kısmındadır. Hadrian Kapısı’nı ziyaret ettiğinizde Romalılar tarafından kullanılan ve hayvanlar tarafından çekilen arabaların izlerini burada görebilirsiniz.

8- Konyaaltı Plajı

Konyaaltı Plajı

Antalya’da varyant denilen yerden başlayıp yaklaşık 10 km boyunca devam eden ve denizi mavi bayrak almış tertemiz kumsalların olduğu bir yerdir Konyaaltı Plajı. Antalya’da şehre en yakın plaj burasıdır. Özellikle sabah saatlerinde deniz dalgasız olmakta, bu nedenle sabah kahvaltısı, sahilde yürüyüş ve yüzme için plajı sabah saatlerinde ziyaret etmeniz önerilir. Antalya ve plaj demişken bahsetmeden geçemeyeceğim bir diğer nokta Antalya’nın her tür zevke ve bütçeye hitap eden o muhteşem otelleri. Daha önce Antalya’da konaklama yapanlar bilirler, özellikle yaz tatili sezonunda Antalya otelleri aylar öncesinden rezerve edilmektedir. Ancak bizim gibi bazen son dakika tatil planı yapma telaşına düşen kişiler için önerim, Jolly Tur’un her dönem sunmuş olduğu Antalya otellerindeki cazip fırsatlara gözatmak olacak. Böyle bir otel rezervasyonuyla konakladığımız Antalya tatilinin keyifli anları hala aklımdadır. Ah şimdi Türkiye’de olup böyle bir Antalya gezisini tekrar yaşamak ne iyi olurdu…

9- Lara Plajı

Lara Plajı

Antalya’nın belki de en güzel plajlarından biri Lara Plajı. Eğer tercihiniz temiz bir deniz ve muhteşem ötesi bir kumsalsa size kesinlikle Lara Plajı’nı öneririm. Bu bölgede sayısız otel ve aktivite alanları mevcut. Lara Plajı arabayla havalimanına 15 dakika uzaklıktadır.

10- Antalya Akvaryumu

Antalya Akvaryumu

Antalya’da bulunan akvaryum içerisinde hemen hemen her türlü deniz canlısı bulunmakta ve giriş fiyatı 2017 yılı için 35 TL’dir. Özellikle çocuklu ailelerin mutlaka görmek isteyeceği bu akvaryum bünyesinde aynı zamanda Kar Dünyası isimli bir yapay kar ortamı da bulunmaktadır.

 

Kaynak: Geziseli

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et