Annesini Döven Babasını Öldürmüştü! O Çocuk Tahliye Edildi!

Annesini Döven Babası Halil İbrahim B.’yi Bıçaklayarak Öldürmüştü! O Çocuk Tahliye Edildi!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 15 yaşında ki lise öğrencisi S.B. annesi Hatice B.’y, korumak için Babası Halil İbrahim B.’yi 3 kez bıçaklayarak öldürmüştü. Tutuklu yargılanan S.B. cezasında indirim uygulanarak, 10 yıl hapse mahkum edildi. Daha sonra Mahkeme heyeti, tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak, S.B.’yi tahliye etti.

15 Yaşında ki Lise Öğrencisi Babasını Öldürdü
15 Yaşında ki Lise Öğrencisi Babasını Öldürmüştü! Tahliye Edildi!, S.B.

Antalya Muratpaşa ilçesinde geçen yıl 15 Eylül’de bir gecekonduda meydana gelen olayda bir yakını için bankadan kredi çeken Halil İbrahim B. ile Hatice B. arasında tartışma çıkmış, 15 yaşında ki Salih B. babasını annesine kızıp bağırmaması konusunda uyarmıştı. Baba Halil İbrahim B. ile oğlu ile arasında çıkan tartışmada genç çocuk mutfaktan aldığı bıçakla babasını sol koltuk altından 3 defa bıçaklayarak öldürmüştü.

4’üncü Kez Hakim Karşısına Çıktı!

Antalya Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan S.B., 4’üncü kez hakim karşısına çıkarıldı. 18 yaşından küçük olması nedeniyle kapalı yargılamanın yapıldığı duruşmaya tutuklu sanık S.B., annesi Hatice B., yakınları ve taraf avukatları katıldı. Savcı Süleyman Sarı, önceki duruşmada açıkladığı mütalaasını tekrarladı. Savcı Sarı, son yıllarda kadın ve çocuğun maruz kaldığı şiddete dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Maktulün gerek annesini gerekse kendisi ve kız kardeşini öldüreceğini söylemesi üzerine S.B., mutfaktan aldığı bıçağı 3 kez göğüs bölgesine sokmuştur. Eylemin aniden gelişmesi sonucu tasarlamadan söz edilemez. Ayrıca toplumumuzda uzunca bir süredir kadına ve çocuklara karşı gerek kasten yaralama gerekse de kasten öldürme eylemleri vuku bulsa da bilhassa yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medyanın etkisiyle sorunun daha çok gündeme getirilmesiyle toplumsal farkındalık artmıştır. Maktul küçük kızını odasına kaçırtacak kadar kendilerine ölüm tehdidinde bulunması ve kasten yaralamanın fiilen başlamasının, toplumun bir bireyi olan suça sürüklenen çocuk bilinçaltında babasının kendilerine zarar verebileceğini düşünmüştür. Çocuk eylemini bilinçsizce gerçekleştirmiştir. Yargıtay’ın ilgili kararlarında belirtildiği üzere, bu olayda da taksirle öldürmeden söz edilebilir. Anlık gelişen olayda sanık tehdit altında mutfaktan bıçak almıştır. Çocukta bıçağı taşıma iradesi bulunmamaktadır.”

S.B. “Ben Babamı İsteyerek Öldürmedim”

Duruşmada sürekli ağlayan S.B. ise “Ben babamı isteyerek öldürmedim. Çok pişmanım. Okuluma devam etmek istiyorum. Ailemi çok özledim. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Sanık avukatları Tufan Helvacılar, Umut Solmaz ve Oğuz Dilek ise önceki savunmalarını yineledi. Avukatlar, eylem meşru müdafaa sınırları içinde olduğunu; S.B.’nin yaşı, sosyal ve ekonomik durumunun da göz önüne alınması gerektiğini belirterek, tahliye talebinde bulundu.

Tahrik İndirimi Uygulandı

Mahkeme heyeti, S.B.’yi önce ‘üstsoydan akrabayı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti ardından ‘tahrik indirimi’ uygulayarak, cezayı 20 yıla indirdi. S.B.’nin olay tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle de indirime giden mahkeme heyeti, cezayı 13 yıl 4 aya indirdi. TCK’nin 31/3 maddesinin son cümlesinde, yaştan dolayı verilecek cezanın 12 yıldan fazla olamayacağının belirtilmesi üzerine ceza, 12 yıla indirildi. ‘Takdir’ indirimi de uygulayan heyet, cezayı 10 yıla indirdi. S.B.’nin tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alan mahkeme heyeti, tahliyesine karar verdi. ‘Bıçak taşıma’ suçlamasından da beraat kararı verildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et