Ankara’nın Yıllardır Çözemediği Yağmur Sorunu

Ankara’da bu gün sabah saatlerinde başlayan yağış, altyapı eksikliği ve işgal edilen nehir yatakları dolayısıyla kısa bir sürede sele dönüştü. Aslında Ankara’da bu ne ilk ne de son olacak bir durum. Ankaralıların yağmurla çok sayıda sınavı var. Metroda şemsiye açmak, karşıdan karşıya geçerken paçaları sıvamak ayakkabıları ele alıp geçmek oldukça aşina durumlar. Bakınız 2010 yılında çektiğim bir kaç fotoğraf. 2010 YILI ANKARA

Ankarada sel ve su baskınları
 

Peki geçen yıllar neler değiştirdi. 7 yıl boyunca bu durumu değiştirmek için neler yapıldı. Tabi ki hiç bir şey biz Ankara’lılar yağmuru çok severiz kaç insana nasip olur metroda ıslanmak, helede şemsiyenizi açıp metro beklemek gibisi var mıdır ?

Metro'da yağmur yağması
Metro’da yağmur yağması
Ankara Metrosu
Ankara Metrosu

Ankara adı hep şiirlerde geçen, fakat şair sevmeyen bir kenttir. Öyle ki Orhan Veli bu şehirde belediye çukuruna düşerek hayatını kaybetmiştir. Birde yeri gelmişken söyleyelim Ankara’da altgeçitte boğularak ölen vatandaşlarımız da vardır. 2010’dan 2017 ye değişen pek bir şey yok. Yorumu sizlere bırakıyorum.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et