Ankaragücün’den Süper Geri Dönüş! Galatasaray 2-2 Ankaragücü

Maç Sonucu: Galatasaray 2-2 Ankaragücü

Galatasaray Ankaragücü maçı ile Süper Lig’de 15. hafta heyecanı sürdü. 10 kişi Ankaragücü karşısında 2-0’ı bulan ev sahibi Galatasaray, geri dönüşe engel olamadı. Ankaragücü 88 ve 90+1’de bulduğu goller ile skoru 2-2’ye getirdi, bir puanı kaptı. Aslan zirve yarışında yara aldı.

Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray, MKE Ankaragücü’nü konuk etti. Hafta içi ağır bir yenilgi ile Avrupa defterini kapatan Aslan, son sıradaki Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı ve zirve yarışında yara aldı.

Aslan, 10 kişi kalan rakibi karşısında 2-0 öne geçti ancak üstünlüğünü koruyamadı. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar 24 puana yükseldi. İnanılmaz bir dönüşe imza atan Ankaragücü’nün 6 maçlık yenilgi serisi beraberlikle sona erdi lakin Başkent temsilcisinin üç puan hasreti 9 maça çıktı Ankaragücü 10 puanla son sırada yer alıyor.

Galatasaray’ın golleri 53’te Feghouli ve 83’te penaltıdan Belhanda’dan geldi. Ankaragücü ise 88’de penaltıdan İlhan Parlak ve 90+1’de Kitsiou’nun golleriyle geri dönüşe imza attı.

Galatasaray, eski futbolcuları Felipe Melo ve Tomas Ujfalusi’ye MKE Ankaragücü maçı öncesinde kulübe sağladıkları katkılardan dolayı plaket verdi.

Fatih Terim, son oynadıkları Paris Saint-Germain maçına göre MKE Ankaragücü müsabakası 11’inde 3 değişiklik yaptı. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Radamel Falcao 74 gün sonra 11’de sahaya çıktı.

Galatasaray taraftarları, MKE Ankaragücü maçı öncesinde iki takımı da tribünlere çağırarak destek verdi.

Dk. 9: GALATASARAY’DAN POZİSYON! Mariano’nun sağ kanattan yaptığı ortasına Falcao kafayı vurdu. Kaleci Korcan topu parmaklarıyla kornere çeldi.

Dk. 20: Kitsiou’nun pasında sağ kanatta topla buluşan Orgill’in ortasında top doğrudan Muslera’nın kucağına gitti.

Dk. 30: GALATASARAY TEHLİKELİ GELDİ: Orta sahada Sedat’ın kaptırdığı top sonrası gelişen Galatasaray atağında Ömer’in pasında topu alan Babel, ceza sahası içi sağ çaprazdaki Falcao’yu gördü. Kolombiyalı oyuncunun yerden vuruşunda top Pazdan’a da çarparak dışarı çıktı ancak karar aut oldu.

Dk. 32: Babel, Falcao’nun şutu sonrasında pozisyonun korner olduğu gerekçesiyle yaptığı itirazlar sonucunda sarı kartı gördü.

GOL! Dk. 53: GALATASARAY GOLÜ BULDU! Ömer Bayram’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında yükselen Feghouli, kafasının arkasıyla yaptığı vuruşunda ağları havalandırdı.

Dk. 62: PENALTI KARARI İPTAL! Maçın hakemi VAR incelemesinde topun Ankaragücü futbolcularından kornere çıktığını tespit etti. Babel sol kanattan son çizgiye inip rakibinden topu kurtarmış, ardından içeri çevirdiği topa ceza sahasında Kulusic eliyle müdahale etmişti.

Dk. 72: ANKARAGÜCÜ 10 KİŞİ! Hava topu mücadelesinde Ryan Donk’a dirsek atan Dever Orgill, 45’te gördüğü sarı kartın ardından ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Dk. 76: Galatasaray’da Radamel Falcao’nun yerine Taylan Antalyalı oyuna girdi. Kolombiyalı golcü sakatlığı sonrası ilk 11’de başladığı maçta 76 dakikada sahada kaldı.

GOL! Dk. 83: GALATASARAY FARKI İKİYE ÇIKARDI Penaltı atışını gole çeviren Younès Belhanda, sarı-kırmızılıları 2-0’lık üstünlüğe taşıdı.

GOL! Dk. 88: ANKARAGÜCÜ UMUTLANIYOR! Penaltı atışının başına geçen İlhan, topla Muslera’yı ayrı köşelere gönderdi.

GOL! Dk. 90+1: ANKARAGÜCÜ GERİ DÖNDÜ! İlhan Parlak’ın pasıyla kale önünde bomboş kalan Kitsiou’nun vuruşu ağları havalandırdı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et