Ankara’da Nerelere Gidilir.

Ankara'da Gezilecek Yerler

ANKARA’DA GEZİLECEK YERLER

Ankara’da gezilecek yerler sayfamızda ülkemizin başkenti Ankara’nın gezilecek yerleri, önemli noktaları ve Ankara gezi rehberi bulunmaktadır.

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara’da gezilecek yer yok diyenlere inat sizlere adım adım bu güzel ve köklü şehri gezdirmeyi planlıyoruz. Yazımızın devamında Ankara’da en çok ziyaret edilen yerleri, turistik alanları, tarihi ve kültürel mekanları bir bir sıralayacağız. Şimdiden iyi geziler.

Ankara’da gezilecek yerler listemize eklenmesini istediğiniz yerleri sayfanın altında yorum bölümünden bildirebilirsiniz.

 

Çankaya’da Gezilecek Yerler

Çankaya, Ankara ilinin orta kesimlerinde bulunmaktadır. Bir çok devlet kurumunun yönetim yerinin burada olması Çankaya’yı Türkiye’nin yönetim merkezi durumuna getirmiştir. Sahip olduğu nüfusun çokluğu bakımından Türkiye’nin en kalabalık ilçesidir. İçerisinde bulunan bir çok üniversite, devlet kurumu, müze, tarihi yerler ve özellikle parklar ile Ankara gezilecek yerler listesinde en büyük öneme sahip ilçeler arasındadır.

  • Anıtkabir

Ankara'da Gezilecek Yerler - Anıtkabir

Anıtkabir, Ankara ili Çankaya ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu ulu önder Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Ortamdaki huzur ve tarihin verdiği ağırlık ziyaret edenleri bambaşka ortamlara sürüklemektedir.

Anıtkabir’e geldiğinizde ilk olarak Aslanlı yoldan giriş yapacaksınız. Bu yolda yürürken mutlaka gökyüzüne bakın, ayrı bir havası var buranın. Ait olduğunuz yere, evinize yürüyor gibi hissedeceksiniz. Askerlerin saatte bir yaptıkları nöbet değişimini mutlaka izlemelisiniz. Ağlamamak için kendinizi zor tutacaksınız. Yine Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Anıtkabir’de sizi duygulandıracak ayrı bir bölüm. Müzenin birçok yerinde size bilgi verecek rehberler bulacaksınız. Dilerseniz bir kulaklık kiralayıp müze içerisindeki bölümler hakkında ayrıntılı şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

  • Kızılay Meydanı

Ankara'da Gezilecek Yerler - Kızılay Meydanı

Kızılay Meydanı, Ankara ili Çankaya ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Ankara’nın en önemli yerlerinden biri olan Kızılay Meydanı Ankara’nın kalbinin attığı ve her şeyi bir arada bulabileceğiniz ender yerlerden biridir. Ankara’nın tüm semt ve ilçelerine buradan tek toplu taşıma aracı ile gidebilirsiniz. Mutlaka ama mutlaka Ankara’ya gittiğinizde yolunuz bir şekilde Kızılay’dan geçecektir. Ankara’nın her sokağı denize çıkmasa da her sokak Kızılay’a çıkıyor emin olabilirsiniz.

  • Ankara Botanik Parkı

Ankara'da Gezilecek Yerler - Ankara Botanik Parkı

Ankara Botanik Parkı, Ankara ili Çankaya ilçesi içerisinde bulunmaktadır. İlçenin tam merkezinde yer alan park ilk bakışta yoğunluktan dolayı görülmesi oldukça zor olabilir. Atakule’den Cinnah Caddesine ilerlediğinizde karşınıza çıkacak bu parkın üstte görünen küçük kısmı sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Aşağıya doğru yürüdüğünüzde karşınıza çıkan manzaraya çok şaşıracaksınız. Ankara Botanik Parkını bozkırın içerisinde, betonarme şehirden kendini soyutlamış, yaz aylarında yürümek ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak, kışın ise muhteşem kar manzarasıyla sizi mutlu hissettirecek güzel bir yer olarak tanımlayabiliriz.

 

  • Kocatepe Camii

Ankara'da Gezilecek Yerler - Kocatepe Camii

Kocatepe Camii, Ankara ili Çankaya ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Ankara’nın en büyük camilerinden olan Kocatepe Camii eşsiz yapısıyla mutlaka Ankara’da gezmeniz gereken yerlerden biridir. Köklü bir tarihe sahip değildir. 1987 yılında tamamlanmış ve halka açılmıştır. Geleneksel bir yapıya sahip ve tarihi motiflerle süslenmiştir. Şehre ait bu görülmesi gereken yapıtı mutlaka Ankara’da gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

  • Kuğulu Park

Ankara'da Gezilecek Yerler - Kuğulu Park

Kuğulu Park, Ankara ili Çankaya ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde bulunan Kuğulu Park Ankara’nın sembol yerleri arasındadır. Park içerisinde bulunan havuzda kuğu ve ördekler nedeniyle bu ismi almıştır. Eğer Ankara geziniz kış mevsiminde olacaksa mutlaka Kuğulu Park Ankara’da gezilecek yerler listenizde bulunmalıdır. Zira kar yağışı Ankara’da en çok Kuğulu Parka yakışmaktadır. Park çıkışı Tunalı Hilmi Caddesini boydan boya yürümek iyi bir fikir olabilir. Ankara’nın kalbi Tunalı Hilmi Caddesinde atıyor desek abartıyor olmayız.

 

  • Güven Park

Ankara'da Gezilecek Yerler - Güven Park

Güven Park, Ankara ili Çankaya ilçesi Kızılay Meydanı içerisinde bulunmaktadır. Merkezi konumu tüm Ankaralıların istisnasız buluşma noktası olmasına sebep olmuştur. Şehrin yoğunluğunun tam ortasında yeşilliği ve tarihiyle sizi bir mekandır. Güven Park adını park içerisinde bulunan anıttan almıştır. Yoğun bir Kızılay gezisinden sonra Güven Park’a uğrayıp soluklanabilirsiniz.

  • Kurtuluş Parkı

Ankara'da Gezilecek Yerler - Kurtuluş Parkı

Kurtuluş Parkı, Ankara ili Çankaya ilçesinde Kızılay Meydanı yakınlarında bulunmaktadır. İçerisinde mesire yerleri, buz pateni pisti, restoranlar ve yürüyüş parkuru bulunmaktadır. 1980’li yılların başında hizmete giren Kurtuluş Parkındaki buz pateni pisti ülkemizin ilk pistleri arasında yer almaktadır. Ağaçların dökülen rengarenk yapraklarıyla sonbaharda ayrı bir güzelliği vardır.

 

  • Abdi İpekçi Parkı

Ankara'da Gezilecek Yerler - Abdi İpekçi Parkı

Abdi İpekçi Parkı, Ankara ili Çankaya ilçesi Sıhhiye meydanı içerisinde bulunmaktadır. Ölen yazar Abdi İpekçi anısına 1981 yılında hizmete açılmıştır. Parkın ortasında gökyüzüne açılmış iki el heykeli ve yapay bir havuz bulunmaktadır. Bol yeşilliği ile şehrin göbeğindeki dinlenebilecek noktalardan biridir.

  • Seğmenler Parkı (Seymenler Parkı)

Ankara'da Gezilecek Yerler - Seğmenler Parkı - Seymenler Parkı

Seğmenler Parkı veya bazılarının söylemiyle Seymenler Parkı, Ankara ili Çankaya ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında tıklım tıklım olan bu park Mesire yerlerinin bulunması ve Ankara’nın merkezine yakınlığıyla insanların en uğrak yerlerinden biridir. Bir kilim ve bir semaverle aileniz ile birlikte muhteşem vakit geçirebileceğiniz bu park en çok tercih edilen Ankara piknik alanlarından biridir.

 

Beypazarı Gezilecek Yerler

Beypazarı tarihi ve doğal mekanları ile gezmek amacıyla Ankara’nın en çok tercih edilen ilçelerinden biridir. Çok eski bir yerleşim yeri olan Beypazarı içerisinde bulunan kendine has mimarisi ile yapılmış tahta konaklar ve temiz havası ile bütün stresinizi alacaktır. Huzur dolu bir gezi isteyenler için bu yer Ankara’da gezilecek yerler arasında mutlaka tercih edilmelidir.

  • Hıdırlık Tepesi

Ankara'da Gezilecek Yerler - Hıdırlık Tepesi

Hıdırlık Tepesi, Ankara ili Beypazarı ilçesi içerisinde bulunmaktadır. İlçeye geldiğiniz anda ilk gidilmesi gereken yer olmalıdır. Zira konumu ve ilçenin en yüksek tepesi olması nedeniyle tüm Beypazarı’nı kolayca keşfetmenizi sağlar. Buraya çıkıldığında Beypazarı’nın tarihi konaklarını, yollarını ve doğal yerlerini rahatlıkla görebilirsiniz. Beypazarı’na gelip nereleri gezeceğinizi bilmiyorsanız plan yapmak için bu tepe size yardımcı olacaktır.

 

  • Alaattin Sokak

Ankara'da Gezilecek Yerler - Alaattin Sokak

Alaattin Sokak, Ankara ili Beypazarı ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Beypazarı’nın simgeleri olan eski konakların en çok bulunduğu bölge burasıdır. Kısa süre önce restorasyonu bitirilen bu sokakta tarihi Beypazarı konaklarını, burada yaşayan halkın el emeği ürünlerini görebilirsiniz. İlçenin birçok pansiyonu yine Alaattin Sokak içerisinde bulunmaktadır.

  • Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi

Ankara'da Gezilecek Yerler - Beypazarı Kent Tarihi Müzesi

Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi, Ankara ili Beypazarı ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Burada yaşayan Hafız Mehmet Nurettin Karagöz tarafından bağışlanmış olup müze haline getirilmiştir. İçerisinde Beypazarı’nın tarihini ve kültürünü yansıtan birçok eşya sergilenmektedir. Barındırdığı tarihi eserler ile Beypazarı’nda gezilecek yerler arasında mutlaka tercih edilmesi gereken yerlerden biridir.

 

  • Beypazarı Kent Tarihi Müzesi

Ankara'da Gezilecek Yerler - Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi

Beypazarı Kent Tarihi Müzesi, Ankara ili Beypazarı ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Eski bir okulun yenilenip müze haline gelmesiyle oluşmuştur. İçerisinde Beypazarı’nın tüm geçmişini görebileceğiniz tarihi eserler bulunmaktadır. Beypazarı içinde gezilmesi görülmesi gereken yerlerden biridir.

Kızılcahamam Gezilecek Yerler

Kızılcahamam Ankara’nın doğa turizmi açısından en çok tercih edilen yerlerinden biridir. İlçede bulunan yeşil alan ve özellikle şifalı termal suları insanların buraya gelmesini sağlar. Ankara’da gezilecek yerler arasında doğal güzellikleri ile ilgi çeken bir ilçedir.

 

  • Soğuksu Milli Parkı

Ankara'da Gezilecek Yerler - Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı

Soğuksu Milli Parkı Ankara ili Kızılcahamam ilçesi içerisinde bulunmaktadır. İçerisinde bulunan içmece ve kaplıcalarıyla özellikle sağlık turizmi açısından tüm Türkiye’de rağbet gören bir yerdir. Kızılcahamam’ın merkezinde bulunan bu parkta dilerseniz piknik yapabilir, dilerseniz hamamlarında keyifli ve sağlıklı bir vakit geçirebilirsiniz.

Altındağ Gezilecek Yerler

Altındağ, Ankara’nın en gözde ilçelerinden biridir. Tarih boyunca Ankara ili Altındağ etrafında şekillenmiş ve bugünkü halini almıştır. Bu aynı zamanda Ankara’nın en eski yerleşim yerini Altındağ olmasını sağlamıştır. Bu nedenle Altındağ genel itibariyle eski yapıları ve müzeleri ile Ankara’nın gezilecek yerler listesinde büyük öneme sahiptir.

 

  • Hacı Bayram Camii

Ankara'da Gezilecek Yerler - Hacı Bayram Camii

Hacı Bayram Camii, Ankara ili Altındağ ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Adını Ankara doğumlu din adamı Hacı Bayram Veli’den almaktadır. Yapımı çok eski tarihlere, 17. Yüzyıla dayanan Hacı Bayram Camii, Ankara’nın köklü tarihinde önemli bir yer oluşturmaktadır. Son dönemlerde cami ve çevresinde yapılmış olan restorasyon ile muhteşem bir yer haline gelmiştir. Eski Ankara havasını soluyacağınız, ister ailenizle isterseniz tek başınıza huzur bulacağınız bir ortam haline gelmiştir. Hacı Bayram Camii ziyareti sonrasında yakındaki Ulus Meydanı ve Atatürk heykeli görülmesi gereken önemli yerlerdendir.

  • Gençlik Parkı

Ankara'da Gezilecek Yerler - Gençlik Parkı

Gençlik Parkı, Ankara ili Altındağ ilçesi içerisinde Ulus Meydanı yakınlarında bulunmaktadır.  Uzun süredir Ankara’nın simge yerleri arasındadır. Yakın zamanda yapılan yenileme ve değişimle birlikte aileler için oldukça keyif verici bir yer haline gelmiştir. İçerisinde bulunan oldukça kapsamlı Lunapark, yeşil alanlar ve restoranlar sayesinde çocuklu aileler için gezinin muhteşem geçeceği anlamına gelmektedir.

 

  • Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi

Ankara'da Gezilecek Yerler - Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Ankara ili Altındağ ilçesi içerisinde Ulus Meydanı yakınlarında bulunmaktadır. Bu müze Atatürk tarafından Cumhuriyetin ilk yıllarında hizmete açılmıştır. Türk resim ve heykel sanatının ilk yapıtlarını görebileceğini bu müze aynı zamanda içerisindeki eserlerle tarihe ışık tutmaktadır. Çağdaş sanat müzelerinin tüm özelliklerini fazlasıyla burada bulabilirsiniz. İçerisinde bulunan kafeteryası ve mağazalarıyla geziniz boyunca tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Giriş ücreti yoktur. Ücretsiz bir biçimde ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara'da Gezilecek Yerler - Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara ili Altındağ ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Ankara gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken yerlerden biridir. Anadolu’nun arkeolojik eserlerinin sergilendiği yurt içindeki sayılı müzelerden bir tanesidir. İçerisindeki kapsamlı eserler ile 1997 yılında Avrupa’da Yılın Müzesi ödülüne layık görülmüştür. Kendine özgü bir koleksiyona sahip olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin oldukça dikkatini çekmekte ve Ankara turizmine önemli katkıları bulunmaktadır.

 

  • Ankara Etnografya Müzesi

Ankara'da Gezilecek Yerler - Ankara Etnografya Müzesi

Ankara Etnografya Müzesi, Ankara ili Altındağ ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Kurtuluş Savaşı boyunca Cuma namazlarının kılındığı tepeye inşa edilmiştir. İçerisindeki muhteşem koleksiyonu nedeniyle oldukça rağbet gören bir yerdir. 1930 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan Ankara Etnografya Müzesi koleksiyonunda Anadolu’nun birçok yörelerinden halk giysileri, süs eşyaları, halı ve kilim gibi ev eşyaları, yay, ok ve tabanca gibi silahlar, çini ve porselen gibi sanat eserleri bulunmaktadır. Ankara Etnografya Müzesi yukarıda sıraladığımız muhteşem koleksiyonu dışında Anıtkabir’in 1953 yılındaki inşası bitene kadar Atatürk’ün naaşına da ev sahipliği yapmıştır. Halen içerisinde sembolik bir kabir bulunmaktadır.

  • Türk Hava Kurumu Müzesi

Ankara'da Gezilecek Yerler - Türk Hava Kurumu Müzesi

Türk Hava Kurumu Müzesi, Ankara ili Altındağ ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Türk havacılık tarihini sergilemek amacıyla 2002 yılı itibariyle faaliyete geçmiştir. İçerisinde Türk ve dünya havacılık tarihiyle alakalı birçok eser yer almaktadır. Türk hava kurumu müzesi içerisinde bulunan bahçe bölümünde tarihi bir paraşüt kulesi vardır. Burada paraşütle atlayabilir, gezinize adrenalin katabilirsiniz.

 

  • Hamamönü Tarihi Ankara Evleri

Ankara'da Gezilecek Yerler - Hamamönü Tarihi Ankara Evleri

Hamamönü tarihi Ankara Evleri, Ankara ili Altındağ ilçesi içerisinde bulunmaktadır. İsmini oradaki tarihi bir hamamdan almıştır. İçerisinde 1900 lü yıllara ait halk evleri bulunmaktadır ve kısa zaman önce yapılan kapsamlı bir yenileme çalışmasıyla Ankara’nın en gözde gezi mekanları arasına girmiştir. Tarih kokan bu yer sabahları ailecek yapılacak huzurlu kahvaltılar, akşamları sakin bir gezinti ve Ankara’nın tarihini içimize sinmesini sağlayacak bir atmosfere sahiptir. Eski Ankara’yı görebileceğiniz ender mekanlardan biridir. Bu tür yerlerden hoşlanan gezi severler için mutlaka Ankara gezilecek yerler listesi içerisinde bulunmalıdır.

  • Ankara Kalesi

Ankara'da Gezilecek Yerler - Ankara Kalesi

Ankara Kalesi, Ankara ili Altındağ ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Kalenin ne zaman yapıldığı net olarak bilinmemektedir. Düzenli bakımı yapılarak günümüze kadar ayakta durması sağlanmıştır. Ankara’nın en eski yapılarından olan Ankara kalesi, etrafındaki eski Ankara evleri ve gezi amacıyla gelen yerli ve yabancı turistlerin hediyelik eşya alabilecekleri dükkanlar ile oldukça rağbet görmektedir. Ankara Kalesi içerisinde bulunan Eti Müzesi 1921 yılında Atatürk döneminde kurulmuştur. Bu özelliği ile Cumhuriyet tarihinin ilk müzesi unvanına sahiptir.

 

  • Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Ankara'da Gezilecek Yerler - Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Ankara ili Altındağ ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Uzun süre cezaevi olarak hizmet veren, şimdilerde müze olarak kullanılan bu yapının oluşumu Cumhuriyetin ilk yıllarına dayanmaktadır. İçeri girdiğiniz andan çıkana kadar olan süreçte çok yoğun duygular yaşatan bu yapıda vaktinde gencinden yaşlısına, ünlüsünden siyasetçisine kadar birçok kişinin yaşadığı kötü anıların hüznü size de yansıyacaktır. Duvarlardaki fotoğraflar, ranzalarda ki yazılar, posterler, bal mumu heykelleri hepsi o anlara tanık olmanız için çok güzel düşünülmüş detaylar.. Ulucanlar müzesi gezisi bitiminde çıkışın tam karşısında birçok kişinin asılarak idam edildiği darağacını da görebilirsiniz.

Yenimahalle Gezilecek Yerler

Yenimahalle, Ankara’nın merkez ilçelerinden biridir. 1950’li yıllarda nüfusun artmaya başlayıp rağbet gördüğü bu yerleşim yeri yakın tarihte yapılan yer ve mekanlarla Ankara’nın gözde ilçelerinden biri haline gelmiştir. Ankara gezilecek yerler listemizde Yenimahalle ilçesine ait yerlerde bulunmaktadır.

 

  • Atatürk Orman Çiftliği

Ankara'da Gezilecek Yerler - Atatürk Orman Çiftliği

Atatürk Orman Çiftliği, Ankara ili Yenimahalle ilçesi içerisinde bulunmaktadır. 1925 yılında Atatürk tarafından her biri farklı bireylerden satın alınarak birleştirilmiş ve 1937 yılında yine Atatürk tarafından hazineye bağışlanmıştır. Ankara’nın en büyük yeşil alanı unvanına sahip bu alan yakın zaman içerisinde ülkemizin en büyük hayvanat bahçesine ev sahipliği de yapmaktaydı. Ankara’nın en büyük yeşil alanı olması ve içerisinde birçok tesisin bulunması bu yeri Ankara’nın en çok turist çeken yeri haline getirmiştir. Sevdikleriniz ve aileniz ile temiz hava, bol oksijen ve doğanın içinde huzurlu bir gün geçirmek için Atatürk Orman Çiftliği mutlaka gezilmesi gereken yerlerdendir.

  • Cemre Parkı

Ankara'da Gezilecek Yerler - Cemre Parkı

Cemre Parkı, Ankara ili Yenimahalle ilçesi içerisinde Demetevler semtinde bulunmaktadır. Ankara’nın ikinci büyük parkıdır. İçerisinde bulunan havuz, kafe ve restoranlar, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve go-kart pisti ile her kesimden insanın rağbet gösterdiği bir alandır. Park ve çevresi oldukça bakımlıdır. Yeşillik içerisinde şehrin içerisinde, şehrin gürültüsünden kurtulup, doğayla iç içe kahvaltı yapabilir, gazetenizi huzurla okuyabilirsiniz. Ayrıca parkın hemen bitişiğinde bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ de ziyaret edilecek önemli yerlerden biridir.

 

Gölbaşı Gezilecek Yerler

Gölbaşı ilçe olarak yeni bir ilçe olmasına rağmen yerleşim yeri olarak çok eski tarihlere dayanan geçmişi ile içerisinde birçok medeniyete ait kültür varlıkları bulundurmaktadır. Ankara’nın hızla büyüyen ilçesi Gölbaşı Ankara’da gezilecek yerler yazımızda bulunmayı hak etmektedir.

  • Mogan Gölü

Ankara'da Gezilecek Yerler - Mogan Gölü

Mogan Gölü, Ankara ili Gölbaşı ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Yaklaşık 650bin metrekare alana sahip olan bu göl çevresindeki kafeleri ve enfes kahvaltı salonlarıyla hafta sonu Ankara’nın en uğrak noktalarından biri olmuştur. Ayrıca içerisinde bulunan tenis, golf, kay kay ve bisiklet mekanları ile birçok farklı etkinlik için uygun bir yerdir.

 

  • Eymir Gölü

Ankara'da Gezilecek Yerler - Eymir Gölü

Eymir Gölü, Ankara ili Gölbaşı ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Gölün etrafı 1980 yıllarında ODTÜ Rektörlüğü tarafından ağaçlandırılmış ve halkın hizmetine açılmıştır. ODTÜ’ye ait bir alanda bulunan Eymir Gölü, Ankara gezi rotanızda mutlaka bulunması gereken yerlerdendir. Yemyeşil doğası, ferahlatıcı gölü ve göl etrafında yapabileceğiniz bisiklet veya ATV turlarıyla size çok farklı alternatifler sunmaktadır. Gölün etrafında birçok kafe ve restoran bulunmaktadır. Kolaylıkla her türlü ihtiyaçlarınızı burada karşılayabilirsiniz.

Keçiören Gezilecek Yerler

Keçiören, Ankara’nın çok genç ilçelerinden biridir. Buna paralel olarak yeni yer ve mekanlar yapılmaya başlanmıştır. Ankara’nın gezilecek yerleri listemizde Keçiören ilçesine ait önerilerimiz aşağıdadır.

 

  • Estergon Kalesi – Teleferik

Ankara'da Gezilecek Yerler - Estergon Kalesi

Estergon Kalesi, Ankara ili Keçiören ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Ankara’nın en köklü ve kalabalık ilçelerinden biri olan Keçiören’de bulunan bu kale eski bir tarihe sahip olmamakla birlikte mimari anlamda oldukça eskiyi andırmaktadır. 2005 yılında hizmete giren bu kale içerisinde yöresel restoranlar ve keyifle inceleyeceğiniz bir müzede bulunmaktadır. Kaleden Atatürk Bahçesi’ne teleferik ile geçiş yapabilirsiniz. Eğer teleferiğe akşam saatlerinde binerseniz ışıltılı Ankara manzarasını huzurla izleyebilirsiniz.

  • Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı

Ankara'da Gezilecek Yerler - Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı

Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı Ankara ili Keçiören ilçesi içerisinde bulunmaktadır. 1998 yılında kurulan bu park 19 dönümlük arazisi içerisinde birçok farklı türden kümes hayvanları, akvaryum balıkları ve farklı evcil hayvanları barındırmaktadır. Park içerisinde ayrıca yürüyüş parkuru ve mesire alanı da yer almaktadır. Özellikle çocuklu ailelerin sıkılmadan uzun vakitler geçirebileceği bu park Ankaralılar için önemli bir yere sahiptir.

 

Ankara’da Gezilecek Yerler

Ankara Türkiye’nin nüfus olarak ikinci kalabalık şehridir. Aynı zamanda ülkemizin başkenti olarak ayrı bir öneme sahiptir. İç Anadolu bölgesinde bulunan Ankara, karasal bir iklime sahiptir. Şehirde toplam 25 ilçe bulunmaktadır.

Dışarıdan gelen insanlara göre her ne kadar gri şehir gibi görünse de Ankara’da birbirinden güzel tarihi, kültürel ve doğal birçok gezilecek yer bulunmaktadır. İlk etapta soğuk bir şehir gibi görünse de dikkatli olun Ankara bağımlılık yaratabilir.

İster doğma büyüme Ankaralı olun, isterseniz yolunuz kısa süreliğine Ankara’ya düşmüş olsun, Ankara’da gezilecek yerler listemizde birçoğumuzun ilk defa duyacağı, gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri sizler için sıraladık. Sizinde Ankara şehir rehberi listemizde önerileriniz varsa yorum kısmından bizlere iletmenizi rica etmekteyiz. İyi geziler.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et