Ankara’da Ekmek Zammını Valilik Mahkemeye Verdi

Ankara Valiliği’nden ekmek zammı için iptal ve dava açıklaması

Ankara Valiliği’nden ekmek zammıyla ilgili açıklama: “Ekmek ve pide fiyatlarına yapılmak istenen zam oranına itiraz komisyonda değerlendirilmiş, ATO’nun tarifesi iptal edilmiştir.”

   Ankara Fırıncılar Odası’nın ekmek fiyatlarına yaklaşık yüzde 16 zam yapma kararı mahkemeye taşındı. Ankara Valiliği, Ankara Ticaret Odası’nın tarifesinin iptal edildiğini ve mahkemeye dava açıldığını belirtti.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Ekmek ve pide fiyatlarına yapılmak istenen zam oranına itiraz komisyonda değerlendirilmiş, ATO’nun tarifesi iptal edilmiştir. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin ekmek ve pide fiyat tarifesine yönelik Ticaret Mahkemesinde itiraz davası açılmıştır” denildi.

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık’ın fırıncıların daha fazla zarar etmemesi için ekmek fiyatlarına yaklaşık yüzde 16 zam yapıldığını açıklamıştı.

Ankara’da ekmek fiyatlarını 1 lira 50 kuruştan, 1 lira 75 kuruşa çıkartan zamla ilgili açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, Fırıncılar Odası ile yapılacak toplantılar sonrasında ortak bir karara varmaya çalışacaklarını söylemişti. Şahin, uzlaşı olmaması durumunda ise yargı yoluna gideceklerini söylemişti. 

Yiğiner: Ekmek 1.75’ten satılmaya devam edecek

Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Valiliği’nin ekmek zammı kararına ilişkin yargı yoluna gitmesi üzerine, “Mahkeme burayı inceleyecek. Maliyetlileri hesap edecek sonra karar verecek” dedi.

Bu süreçte mevcut fiyatın geçerli olacağını belirten Yiğiner, “Mahkeme derse ki ‘fahiş fiyat yoktur’ 1.75’lik fiyata devam edilecek. Eğer ‘bu fiyat artışı fazla’ denirse fiyatta geriye dönülecek. Bu süreçte bizim tarifemiz geçerli olacak ve bakkallarda, fırınlarda ekmek 1.75’ten satılmaya devam edecek” diye konuştu. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et