Ankara Vegan Restoranlar

Ankara’da Bulunan Vegan ve Vegan Dostu Cafeler, Restoranlar, Mekanlar…

Vegan ve vejetaryenların dikkatine! “Türkiye’de vegan olmak çok zor” dediğinizi duyduk ve hemen yardımınıza yetişmeye karar verdik, gelin biraz konuşalım. Hayvan haklarını savunmak adına çizdiğiniz bu yolda sizi yargılayanlar mı dersiniz, yoksa yeri geldiğinde karnını doyurmanın zorluğu mu, maalesef ki çeşitli problemler mevcut. Çocukluğunda löp löp götürdüğün o anneanne köftesini, mantısını geri çevirmek zorundasındır, çünkü tüketim uğruna hayvanları sömürmeye vicdanın el vermez. Ailenden sürekli “beslenemiyor bu çocuk” cümlesini duyman da çok olası.

Bakalım Ankara’da sizleri doyurabilecek, vegan ve vegan dostu mekanlar hangileriymiş?

1- Veganka (vegan)

Ankara’nın ilk vegan restoranı olma özelliğine sahip bu mekanda sadece vegan yemekler, salatalar ve tatlılar bulunuyor. Maydanoz, kuru domates ve pancar çorbası gibi denemeye değer birçok alışılmadık lezzet de mevcut.

Adres: Tunus Caddesi No:49 Çankaya

2- Vegisso (vegan)

Bu mekan aslında bir ev ? Sahibi Yasin Keskin İstanbul’da çeşitli vegan mutfaklarda çalıştıktan sonra bu rutinin ona göre olmadığını fark edip bir süre yollara düşmüş fakat sonunda doğduğu şehir olan Ankara’ya dönüp kendi mekanını açmaya karar vermiş. Bir cafeden daha samimi, sıcak bir ortam yaratmak adına evini bir cafeye dönüştürmüş. Doğa ve hayvan dostu bu şirin mekanda aynı zamanda yoga, sabun yapma, seramik gibi çeşitli atölyeler de düzenleniyor.

Adresi:  Tınaztepe Mah. Akyüz sok. 27/4 Küçükesat Çankaya-ANKARA

3- HaymatlosMekan (Vegan Dostu)

Menülerinde bulunan falafel ve istek üzerine hazırlanan tatlıları mevcut ve günlük çıkardıkları vegan menüleri oldukça lezzetli ? Ayrıca genelde pazar günleri çevre pazarlardan toplanan sebzelerle ve bakliyatlarla yapılan Çerçöp Çorbası’nın da sohbetine ve tadına bakmadan geçmemeniz önerilir.
Adres: Konur 2 Sk. · İnceler Apt. No:73 · Kızılay

4- Olive Tree (vegan dostu)

Lübnan ve Akdeniz mutfağından yemekler sunan bu mekanda adından da anlaşıldığı üzere vegan ve vejeteryan birçok seçenek bulmak mümkün. Humus, tabule ve falafel temelli yemeklerini denemek için sabırsızlanıyoruz!

Adres: Nergis sok. 2 Ankara

5- Kaktüs Smoothies & More (vegan dostu)

Asıl kategorimizde olmasa da burası vegan ve vejeteryanlar için adeta bir cennet! Meyve ve sebzelerin enerjisiyle beslenen veganlar burada vitamin deposu, binbir çeşit smoothie bulabilirler. Smoothieleri ve nefis salatalarıyla sağlık fışkıran, oldukça tatlıbir mekan.

Adres:Tunalı Hilmi Caddesi Bülten Sokak No:28

6- Kuuk (vegan)

Kalp kırmadan, can almadan, hayat dolu yemekler yapma” felsefesinden yola çıkarak etkinlikler düzenleyen veya çeşitli etkinlikler için vegan yiyecekler hazırlayan ilham veren bir oluşum daha. Kuuk bir restoran değil, siparişe göre çalışan butik bir işletme. Üstelik vegan catering de var daha ne isteriz!

7- Dr. Falafel (Vegan Dostu)

İsminden de anlaşılacağı üzere canınız falafel istediğinde tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek.
Adres: Selanik 2 Cd. · No:66/B · Kızılay

8- Tayfa Kitap Kafe (Vegan Dostu)

Menülerinde vegan seçenekler mevcut.
Adres: Selanik Cd. · No:82/32 · Kızılay

9- Retrox (vegan dostu)

2017 yazı ile birlikte tadilattan çıkan Retrox akabinde vegan opsiyonları da menüsüne ekledi, şu anda menülerinde vegan burger bulunmakta.
Adres:Tunus Cd. No:53/A · Çankaya

10- Cafe Orta Dünya (vegan dostu)

Epeydir menülerinde bulunan doyurucu olan vegan burgeri tercih edebilirsiniz.
Adres: Kocatepe Mh. · Kızılırmak Sk. No:35/3 · Kızılay

11- James Cook Cafe Pub (Vegan Dostu)

Menülerinde birçok kişi tarafından tavsiye edilen vegan burger bulunuyor.
Adres: Tunus Cd. · No:19/A · Çankaya

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et