Anadolu Ajansı Japon Esnafının Sorunlarını Dinledi!

Türkiye’de sıkıntı çeken esnafın derdi televizyon kanalları ve gazetelerde dile getirilmezken, Anadolu Ajansı muhabirleri Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giderek Japon esnafının sorunlarını dinledi. Dünyanın üçüncü büyük ekonomisine sahip Japonya’nın esnafının dertleri ile ilgili haberin bir kısmı ise şöyle;

Anadolu Ajansı Japon Esnafı
Anadolu Ajansı Japon Esnafı

AA muhabiri, Japonya’nın başkenti Tokyo’da esnafa, salgının gelir düzeylerine etkisi, OHAL sürecinde yaşadıkları zorlukları sordu. Kıyafet satıcısı Ojima, salgın dolayısıyla seyahat, alışveriş ve eğlence faaliyetlerinin durmasının işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, “Dışarı çıkılmıyorsa yeni kıyafet ihtiyacınız olmuyor demektir.” dedi. Geçen yıl satışların yarı yarıya düştüğünü, bu yıl da düşüşün sürdüğünü anlatan Ojima, “Hükümetten maddi destek istiyoruz.” diye konuştu. Kafe işletmecisi Şef Yukimori, restoranların salgının kolaylıkla yayılmasına gerekçe gösterildiğini ve devletin ısrarla işletme saatlerini kısaltma adımlarına karşılık sektörü yeterince desteklemediğini savundu.

Neden Japonya?

Türkiye’de esnaf zor durumda iken Anadolu Ajansının Neden Japon esnafının sorunlarını dinlemek için Tokyo’ya gitti?. Bu sorunun cevabı ise bilinmiyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et