Amme Alacaklarına Zam Geldi. Amme Alacakları Nedir ?

Amme Alacaklarına Zam Geldi! Amme Alacakları Nedir ?

Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile seçim sonrası yapılan zamlara bir yenisi eklendi. Yeni karar ile kamu alacaklarına uygulanan gecikme zammı 2,5’e yükseldi. Gecikme zammı, 9 ay önce ise yüzde 1,40’dan yüzde 2’ye yükselmişti.

Seçim Sonrası Amme Alacaklarına Zam
Seçim Sonrası Amme Alacaklarına Zam

Seçimlerin ardından gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Resmi gazetede yayımlanan “Amme Alacakları İçin Uygulanan Gecikme Zammı Oranının Yeniden Belirlenmesine İlişkin Karar” ile beraber kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2,5 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Kararı, 1 Temmuz’da yürürlüğe girmek üzere bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Oda TV’nin haberine göre, öte yandan, söz konusu oran, 9 ay önce; 05/09/2018 tarihindeki Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile %1.40’tan %2’ye yükseltilmişti.

Yeni karar ile uygulanacak aylık gecikme zammı oranı, son 9 aylık süre içinde %79 oranında artmış oldu.

Amme Alacakları Nedir ?

Kamu alacağı anlamına gelen “Amme Alacağı” 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor: Devlete, vilayet hususi idarelerine ve belediyelere ait vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası gibi asli, gecikme zammı, faiz gibi fer’i amme alacakları ve aynı idarelerin akitten, haksız fiil ve haksız iktisaptan doğanlar dışında kalan ve amme hizmetleri tatbikatından mütevellit olan diğer alacakları ile; bunların takip masrafları hakkında bu kanun hükümleri tatbik olunur.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et