Amerika’da Polisin İşlediği Korkunç Cinayet!

Amerika’nın Minneapolis kentinde polisin işlediği korkunç cinayet halkı ayağa kaldırdı. George Floyd isimli bir siyahi polis tarafından diziyle boynuna bastırılarak boğuldu. Vatandaşlar tarafından kaydedilen olayda çekilen görüntü sosyal medyada paylaşıldı. Polisin George Floyd’u ters kelepçeledikten sonra yere yatırarak diziyle boynuna dakikalar boyunca baskı yaptı. George Floyd, defalarca “Lütfen, nefes alamıyorum, lütfen” şeklinde yalvardı fakat polis siyahi adamın boğazına bastırmaya devam etti.

Amerika'da Polisin İşlediği Korkunç Cinayet
Amerika’da Polisin İşlediği Korkunç Cinayet

Amerika’da Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde polisin işlediği korkunç cinayet görüntülendi. George Floyd isimli 40’lı yaşlarda ki adam polisin ters kelepçeledikten sonra boynuna basarak boğmasıyla hayatını kaybetti. Yerde kıpırdayamayan adamın “Nefes alamıyorum”, “Bunlar beni öldürecek” şeklindeki sözlerine rağmen polisin diziyle bastırmaya devam ettiği görüldü. Bir süre sonra yerde hareketsiz kalan Floyd, daha sonra gelen acil sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınarak hastaneye kaldırılmış ancak kısa süre sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Olayın Görüntüleri Sosyal Medyada Hızla Yayıldı. İşte O Görüntüler…

FBI Olay ile İlgili Soruşturma Başlattı

Minneapolis Polis şubesinden yapılan açıklamada güvenlik görevlilerinin “sahtecilik” ihbarı üzerine olay yerine intikal ettiği bildirildi. Açıklamada, polislerin geldiği sırada aracında bulunan 40 yaşlarındaki adamın aracından çıktıktan sonra polislere direndiği belirtildi. Öte yandan Minneapolis Polis şubesi ile FBI’ın olayla ilgili soruşturma başlattığı açıklandı.

Daha Öncede Yaşandı…

Daha öncede Amerika’da polis benzer bir cinayet işlemişti. New York’un Staten Island bölgesinde 17 Temmuz 2014’te meydana gelen olayda 6 çocuk babası 43 yaşındaki siyahi Amerikalı Eric Garner benzer şekilde öldürülmüştü. 6 çocuk babası 43 yaşındaki siyahi Amerikalı Garner, sokakta kaçak sigara sattığı gerekçesiyle, New York polisi (NYPD) tarafından boğazı sıkılarak gözaltına alınmaya çalışılmıştı.

Nefes Alamıyorum!

Defalarca “Nefes alamıyorum” diye yalvaran ve yere yatırıldıktan sonra fenalaşan Garner, ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti.

Yargılanmasına Gerek Yok

Olayı soruşturan jüri, Aralık 2014’te Garner’ın boğazını sıkarak ölümüne neden olduğu iddia edilen 33 yaşındaki Daniel Pantaleo’nun yargılanmasına gerek olmadığı yönünde karar vermişti.

Siyahilerin Yaşamları Değerlidir

Aynı dönemde Missouri Ferguson’da siyahi genç Michael Brown’ı silahla öldüren polise, jüri tarafından takipsizlik kararı verilmesi üzerine sosyal medyada, “Siyahilerin Yaşamları Değerlidir” (BlackLivesMatter) etiketiyle başlatılan paylaşımların ardından ülke genelinde geniş çaplı gösteriler düzenlenmişti. Eric Garner’ın son sözü “Nefes alamıyorum” (I can’t breath) ifadesi, protesto gösterilerinde siyahilere karşı polis şiddetini sembolize eden en önemli sloganlardan biri haline gelmişti.

ABD’de Protestolar Başladı!

ABD’de George Floyd adlı bir siyah vatandaşın gözaltına alınırken polis tarafından boğazına bastırılmak suretiyle boğularak öldürülmesinin ardından geniş çaplı protestolar başladı.

Sosyal Medya’da Olaya Tepkiler Sürüyor

Sosyal medyada George Floyd’un öldürülmesinden sonra insanlar #MinneapolisPoliceMurderdHim etiketi ile yüzlerce tweet attı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et