Aloe Vera’nın Faydaları Nelerdir ? Nelere İyi Gelir ?

Aloe veranın sağlığa faydaları

Eski Mısır’da ‘ölümsüzlük bitkisi’ olarak bilinen aloe vera, günümüzde de hızla popülaritesi artan bir bitki. Aloe vera, binlerce yıldır kozmetik ve tıbbi amaçlı yaygın olarak kullanılmaktadır. Aloe vera bitkisinin kanıtlanmış faydaları neler? Açıklıyoruz…

Yapılan araştırmalara göre, aloe vera bitkisinin bir şifa aracı olduğu belirlendi. Aloe vera sağlığı teşvik ederek insanları doğal yöntemlerle tedavi ediyor. Bilimsel araştırmalar sonucunda da aloe veranın faydaları doğru olduğu kanıtlanmıştır. Bu doğal ölümsüzlük bitkisini dünyanın her yerinde bulabilirsiniz.

Ağız sağlığına faydaları

Aloe veranın doğal antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklerinden dolayı dişlerinizi ve diş etlerinizi sağlıklı tutabilirsiniz. Aloe vera, vitamin ve mineraller içerdiği için doğal intihap sökücü etkisiyle ağrıyı azaltarak iyileştirir.

Araştırmacılara göre, aloe veranın dişleri temizleme de diş macunu kadar etkili olduğu açıklandı. Ağız sağlığınızı desteklemek için, dişetlerinize aloe vera jeli ile masaj yapabilirsiniz. Ayrıca, aloe vera suyunu düzenli olarak içmek, güçlü ve sağlıklı dişlere sahip olmanızı sağlar.

Kan şekerini düzenler

Aloe vera, diyabet hastaları veya hastalık riski altındaki insanlarda kan şekeri düzeylerini düşürmede yararlıdır. Bir araştırmada, günde 2 çorba kaşığı aloe vera suyunun alınmasının kan şekeri düzeylerinin düşmesine neden olduğunu bulunmuştur.

Yapılan başka bir çalışmaya göre de, aloe vera kullanımı 4 hafta içinde açlık kan şekeri düzeylerini önemli ölçüde düzenlerken 8 haftalık kullanım sonucunda lipid profili seviyelerini düşürebileceği bildirildi.

Not: Diyabetik ilaç kullanıyorsanız aloe vera takviyeleri almayın.

Yüksek kolesterolü düşürür 


Yapılan bir araştırmaya göre, aloe vera, kolesterolü %30 oranında düşürüyor. Aynı zamanda aloe vera ile kanınızın kalitesi gelişir. Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü arttırır ve kalp sağlığınızın gelişmesine yardımcı olarak kalp krizi geçirme riskinizi büyük ölçüde azaltır.

Mide yanmasını rahatlatır


Aloe vera, midedeki yanmayı azaltır ve sindirim sistemi iyileştirerek mide ekşimesini kontrol eder. Aynı zamanda midenizdeki asit salınımını kontrol etmeye yardımcı olur. Sadece mide ekşimesi değil aynı zamanda gastrit ülserle mücadele eder.

Mide sağlığınızı korumak için aloe vera suyunu kullanabilirsiniz. Yemeklerden yaklaşık yarım saat önce ¼ bardak aloe vera suyunu içebilirsiniz. Meyve suyunu hazırlamak isterseniz, 1 çorba kaşığı aloe vera jeli 1 fincan portakal suyu veya su ile karıştırarak içebilirsiniz.

Akneye faydaları

Antibakteriyel özelliklere sahip olan aloe vera, sivilceleri oluşturan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Aynı zamanda cildinizdeki iltihaplarını da azaltır. Aloe vera jelini her gün akneli bölgeye sürebilirsiniz.

Cildi güneş ışınlarına karşı korur

Güneşin ultraviyole (UV) ışınlarına maruz kalmak cildinize büyük zarar verebilir. Güneş yanığı, kırışıklıklar hatta cilt kanserine neden olabilir.
Aloe vera içerisindeki antioksidanlar ve vitaminler ile cildinizi nemlendirir Aloe vera, UV ışınlarının nötralize etmekle kalmaz aynı zamanda UV hasarına uğrayan cildi onarır. Ayrıca, ince çizgileri ve kırışıklıkları önlemeye de yardımcı olur.

Küçük yanıklardan kurtarır


Uzmanlara göre, aloe vera birinci ve ikinci derece yanıklar için etkili bir tedavi yöntemi. Yanıkların iyileşmesine yardımcı olurken deriyi sıkılaştırır.
Aloe vera jelini biraz zerdeçal ile karıştırarak günde 2 veya 3 defa yanık olan bölgeye uygulayabilirsiniz.

Saçların sağlıklı olmasını sağlar

Aloe vera saçlarınızın uzamasına yardımcı olur. İçerisinde bulunan A, C ve E vitaminleri ile hücre döngüsüne katkıda bulunur ve saçlarınızın parlamasını sağlar.

Ayrıca, saç folikülünün gerekli olan tüm besin maddelerini almasına yardımcı olur ve saç derisinde kan akışını hızlandırır. Bir araştırmaya göre aloe veranın kafa derisinde oluşan kepeklenmeleri gidererek birçok hastalığı karşı koruduğu bulunmuştur.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et