Almanya,Türkiye’den 2000 İşçi Alacak

Federal iş ve işçi bulma kurumu Federal Çalışma Ajansı (BA), hava alanlarında yaşanan personel eksikliği nedeniyle Türkiye’den geçici olarak 2 bin işçinin alınmasına yeşil ışık yaktı.

The Pioneer’e konuşan Çalışma Ajansı’ndan bir sözcü, ajansın Türkiye’den hava limanı personeli getirilmesine özel izin verdiğini doğruladı. Geçici olacak bu özel düzenleme en geç 6 Kasım’da sona erecek. Haberde geçici düzenleme için Türkiye’de halihazırda hava alanlarında çalışma tecrübesi olanlara öncelik verilebileceği belirtiliyor. Ayrıca işçilerin saatlik ücreti 14.25 eurodan başlayacak. Çalışanlara resmi tatiller, pazar günleri ya da geceleri çalıştıklarında mesai ödemesi yapılacak. İşveren ayrıca çalışanlara barınma hizmeti sunmakla da yükümlü olacak.

Bakan Faeser, geçici olarak ülkeye gelecek personelin burada çalışan herkes gibi güvenlik incelemesinden geçeceğini, güvenlik konusunda taviz verilmeyeceğini dile getirdi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et