Almanya, Türkiye – ABD Krizinde Tarafını Seçti

Almanya Başbakanı Merkel: Türkiye’de Ekonomik Refah Görmek İstiyoruz

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye’deki döviz dalgalanmasını değerlendirdi ve “Türkiye’de ekonomik refah görmek istiyoruz” dedi.

Alman Hükümeti, “Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımıza, gelişmeleri izliyoruz” açıklaması yaptı. Hükümet sözcüsünün ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel’den de bir açıklama geldi. Merkel, Türkiye’deki ekonomik istikrarsızlığın kimsenin çıkarına olmayacağını söyledi.

“TÜRKİYE’DE EKONOMİK REFAH GÖRMEK İSTİYORUZ”

Almanya Başbakanı Angela Merkel’den de konuyla ilgili açıklama geldi. Türkiye’deki ekonomik istikrarsızlığın kimsenin faydasına olmayacağını söyleyen Merkel, “Türkiye’de ekonomik refah görmek istiyoruz” dedi. Merkel, Türkiye’de Merkez Bankası’nın bağımsızlığının önemli olduğunu söyledi.

ALBAYRAK: ALMANYA’NIN AÇIKLAMALARINDAN MEMNUNİYET DUYDUM

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, ABD Başkanı Donald Trump`ın açıkladığı tarifelere tepki göstermişti. Altmaier, “ABD`nin Çin ve Türk tarifeleri büyümeyi yok ediyor” demişti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “ABD’de Türkiye’ye karşı son eylemlere ilişkin Almanya Ekonomi Bakanı’nın açıklamalarından memnuniyet duydum” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et