Ali İsmail Korkmaz’ın Katillerine Verilen Cezalar Türkiye’de Adaletin Olmadığını Tekrar İspatladı

Ali İsmail Korkmaz’ın Katilleri Serbest!

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesi ile ilgili dava Yargıtay’ın usul yönünden bozulması ardından Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmüş, Mahkeme ikinci yargılamada da aynı cezaları vermişti. İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever adlı esnaflar ise 33 aydır tutuklu bulundukları ve cezanın büyük kısmını yattıkları için tahliye edilmişti.

Ali İsmail Korkmaz’ın katilleri

19 yaşında üniversite öğrencisi olan Ali İsmail, sivil giyimli kişi ve polisler tarafından 2 Haziran 2013’te sopa ile darp edilmişti. Yaşadığı saldırının ardından komaya giren Ali İsmail, 28 gün sonra yani 10 Temmuz’da hayatını kaybetmişti. Kamuoyu ve ailesinin baskıları ile soruşturma derinleştirilip silinmiş güvenlik kameraları görüntüleri ortaya çıkarılmıştı. Ali İsmail’e saldırdıkları belirlenen fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 6 yıl 8 ay; polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl, Hüseyin Engin 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et