Ali Atay Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç? Hayatı ve Biyografisi

Senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendiği diziler ve filmler, aldığı roller ve bunun yanı sıra müzisyen olarak da tanınan bir isim olan Ali Atay Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç? Hayatı ve Biyografisini sizler için hazırladık.

Ali Atay Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Boyu Kaç, Burcu Ne, Hayatı ve Biyografisi
Ali Atay Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Boyu Kaç, Burcu Ne, Hayatı ve Biyografisi

Ali Atay Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç? Kısaca Biyografisi

Ali Atay oyuncu, senarist, yönetmen ve müzisyendir. Ali Atay’ın tam ismi Dursun Ali Ataydır. 20 Nisan 1976’da Rize’de dünyaya gelmiştir. Şu anda 46 yaşındadır. 1.76cm boyunda olan Ali Atay ayrıca Boğa burcudur.

Ali Atay ve Fikret Ali Atay
Ali Atay ve Fikret Ali Atay

Hayatı ve Biyografisi

  • Ali Atay, 1999 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra oyuncu Berkun Oya ile “Krek” adında bir tiyatro topluluğu kurmuştur. İlk olarak toplulukta Berkun Oya’nın yazdığı ve yönettiği oyunlarda Ali Atay oyuncu olarak yer almıştır.
  • Sonrasında 2004 yılında “Çeşm-i Bülbül” dizisinde konuk oyuncu olarak yer almıştır. Ek olarak Ali Atay 2006 yılında Türkan Şoray’ın da oynadığı Cemile dizisinde “Demir” karakterine canlandırmış ve tanınırlığını arttırmıştır.
  • “Eşref Saati”, “Yapma Diyorum” ve “Kılıç Günü” gibi dizilerde rol almıştır. Ali Atay, fenomen dizi “Leyla ile Mecnun” ile 2011 yılında tüm Türkiye tarafından Tanınmıştır.
  • 2014 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı ilk filmi “Limonata”da Serkan Keskin ve Ertan Saban baş rolleri paylaşmıştır.
  • 2017 yılında Türkiye ve Güney Kore’nin ortak yapımı olan savaş filmi “Ayla: The Daughter of War” filminde Ali Atay, ünlü oyuncular Çetin Tekindor, Meral Çetinkaya, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, İsmail Hacıoğlu ile birlikte rol almıştır.
  • “Leyla ile Mecnun” dizisinden arkadaşları yönetmen Onur Ünlü, oyuncular Serkan Keskin, Osman Sonant ve Sarp Aydınoğlu ile “Leyla the Band” isimli bir müzik grubu kuran Ali Atay, bu grubun solistliğini yapmaktadır.
  • 2017 yılında senaryosunu Berkun Oya’nın yazdığı internet dizisi “Masum”un kadrosunda yer almıştır. Bu projede Ali Atay başrolü Haluk Bilginer, Okan Yalabık, Tülin Özen gibi isimlerle paylaşmıştır. 2018 yılında aksiyon komedi tarzındaki “Ölümlü Dünya” filminin yönetmen koltuğunda yer almıştır. 2019 yılında gerçek bir hikayeden uyarlanan “Türk İşi Dondurma” filminde rol almıştır. Son olarak birçok projede önemli görevler üstlenen Ali Atay, bu projelerle çok sayıda ödül almıştır.

Özel Yaşamı

2008 senesinde Ebru Cansız ile evlenmiş; 2013 senesinde boşanmışlardır. 6 Şubat 2019 tarihinde Hazal Kaya ile evlenmiş ve Fikret Ali adında bir çocukları vardır.

Ali Atay ve Hazal Kaya
Ali Atay ve Hazal Kaya

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et