Ahmet Emre Yıldır’ın Tacizcisi Vedat Tarhan 26 Yıl Hapis Cezası Aldı!

Ahmet Emre Yıldır, akrabasının uyguladığı tacizlere dayanamayarak intihar etmişti. Tacizci Vedat Tarhan hakkında bugün karar çıktı. 9 yaşından itibaren Ahmet Emre Yıldır’ı taciz eden ve intiharına neden olan Vedat Tarhan 26 yıl hapis cezası aldı.

Ahmet Emre Yıldır Tekirdağ, Çorlu
Ahmet Emre Yıldır Tekirdağ, Çorlu

Ahmet Emre Yıldır, 9 yaşından itibaren Vedat Tarhan tarafından cinsel istismara uğradığını askerlikte geçirdiği sinir krizi sonrası ailesine anlatmıştı. Tekirdağ Çorlu’da yaşayan Ahmet Emre Yıldır 9 yaşından 18 yaşına kadar 68 yaşındaki Vedat Tarhan’ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söylemişti. Ahmet Emre Yıldır, savcılığa şikayette bulunmadan önce Vedat Tarhan ile görüşmelerini kaydetti. Ayrıca Vedat Tarhan’ın annesinin teyze oğlu olduğunu açıklanırken, Savcılık Vedat Tarhan’ın tekrardan tutuklanmasını talep etmişti. Sanık Vedat Tarhan bugün hakim karşısına çıktı. Vedat Tarhan “Tecavüz Etmedim Masaj Yaptım” demişti.

Ahmet Emre Yıldır Olayında Karar Çıktı!

Ahmet Emre Yıldır’ın intihar etmesiyle sonuçlanan sistematik taciz olayında karar duruşması bugün görüldü. Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Vedat Tarhan, ceza evinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Ahmet Emre Yıldır’ın anne ve ablalarının katıldığı duruşmada son savunmasını yapan Vedat Tarhan, suçsuz olduğunu öne sürerek, “Ben suçsuzum, Allah katında da içim rahat. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Vedat Tarhan’a 26 Yıl Hapis Cezası Verildi!

Ahmet Emre Yıldır’ın ailesinin avukatı Merve Uçanok, sanık hakkında indirim uygulanmadan 26 yıl hapis cezası verildiğini belirterek, “Sanığın tutukluluk hali de devam ediyor. Evet biz mutluyuz, çünkü suçun sanık tarafından işlendiğinin tespiti ve sanığın cezalandırılması bizim önemliydi ve bu oldu. Biliyorsunuz Emre hayattayken başlatmıştı bu hukuk savaşını ve annesine, “Anne ben kirlendim, yıkanıyorum, yıkanıyorum ama temizlenemiyorum” diyordu. “Anne, benim için artık güneş doğsun” diyordu. “Anne artık adalet sağlansın” diyordu. Evet bugün adalet sağlandı. Geç oldu belki ama bugün adalet sağlandı. Emre aramızda yok belki ama bugün adalet sağlandı. O yüzden Emre’miz mezarında rahat uyusun ve bu dava bütün mağdur çocuklara umut ışığı olsun. Bunu canı gönülden diliyorum” dedi.

“Yatağında Rahat Yatacak”

Ahmet Emre Yıldır’ın annesi Hülya Oya Yıldır, yargılama sürecinde yanlarında olan herkesi teşekkür ederek, “Yavruma artık güneş doğacak, yatağında rahat yatacak” dedi.

Ahmet Emre Yıldır’ın Ablası Konuştu!

Ahmet Emre Yıldır’ın ablası Derya Gür, “Yüce adaletimiz ses kaydını ve olanları kabul etti. Bir zincirleme suç olarak kabul etti. Bu bizim için çok önemli bir şey. Çünkü bu adamın bu suçu işlediği kesinleşti. Evet 26 yıl ceza aldı, iyi hal indirimi uygulanmadı. Bu çok önemli. Çünkü karşı taraf hiçbir şekilde bu eylemlerin gerçekleştirilmediğini, iftira olduğunu söylüyordu. Tabii ki ağırlaştırılmış müebbet istiyorduk ama kardeşim için bu suçun işlenmesi bile, kayıtlara geçmesi bile Emre için çok önemli. Emre 1 yıl, 2 yıla da razıydı ve 26 yıl aldı. Tabii ki gerekli yerlere başvurular yapılacaktır ama kardeşim için bugün güneş doğdu. 9 Aralık Emre’nin doğum günüydü bugün Emre’ye buradan bu doğum günü hediyesini verdik. Bir de şunu söylemek istiyorum, lütfen ama lütfen hiçbir çocuğumuz susmasın, konuşsun. Emre onlara artık ışık olsun lütfen” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et