Ahmet Emre Yıldır Olayı Hakkında Yeni Gelişme!

Ahmet Emre Yıldır Tacizcisi Vedat Tarhan’ın Ses Kaydını Almıştı

Ahmet Emre Yıldır, 9 yaşından itibaren Vedat Tarhan tarafından cinsel istismara uğradığını askerlikte geçirdiği sinir krizi sonrası ailesine anlatmıştı. Tekirdağ Çorlu’da yaşayan Ahmet Emre Yıldır 9 yaşından 18 yaşına kadar 68 yaşında ki Vedat Tarhan’ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söylemişti. Ahmet Emre Yıldır, savcılığa şikayette bulunmadan önce Vedat Tarhan ile görüşmelerini kaydetti. Ayrıca Vedat Tarhan’ın annesinin teyze oğlu olduğunu açıklanırken, Savcılık Vedat Tarhan’ın tekrardan tutuklanmasını talep etti.

Ahmet Emre Yıldır Tekirdağ,  Çorlu
Ahmet Emre Yıldır Tekirdağ, Çorlu

Savcılık Vedat Tarhan’ın İfadesini Dahi Almadı!

Vedat Tarhan’ın kendisine tacizlerinin kanıtı olan ses kaydı ile birlikte 6 Mart 2019’da Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Ahmet Emre Yıldır, yaklaşık 53 gün boyunca Vedat Tarhan hakkında işlem yapılmasını bekledi.

Vedat Tarhan Ahmet Emre Yıldır Olayı Tekirdağ Çorlu
Vedat Tarhan, Ahmet Emre Yıldır Olayı Tekirdağ Çorlu

Savcılık bu süre boyunca Vedat Tarhan’ı ifadeye dahi çağırmadı. Yaşadığı bunalım ve maruz kaldığı cinsel istismar yüzünden bitkin düşen Ahmet Emre Yıldır, ailesiyle birlikte kaldığı evin 15’inci katından atlayarak intihar etti.

Ahmet Emre Yıldır İntiharı
Ahmet Emre Yıldır İntiharı

Genç adamın ablası Aslı K. ise intihar etmeden önce Ahmet Emre Yıldır’ın kendisine “Bana bunları yapan, hayatımı karartan bu kişiyle ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Bana geri dönüş bile yapılmadı, ifadeye bile çağırmadılar” dediğini aktardı.

Ahmet Emre Yıldır - #emreiçinadalet
Ahmet Emre Yıldır – #emreiçinadalet

Vedat Tarhan Bayram Öncesi Tahliye Edildi!

Ahmet Emre Yıldır’ın intiharı üzerine harekete geçen savcılık soruşturmayı hızlandırdı. Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Vedat Tarhan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılırken, Tarhan tüm suçlamaları reddetti. 1 Mayıs 2019’da hakim karşısına çıkan Tarhan, tutuklanarak cezaevine konuldu. 8 Ağustos’ta tekrar hakim karşısına çıkan Vedat Tarhan ilk duruşmada tahliye oldu. Bu karar aileyi derinden yaralarken Ahmet Emre Yıldır’ın ailesi İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat Merve Uçanok aracılığıyla tahliye kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, Tarhan’ın sahibi olduğu köy evini 500 bin liraya satışa çıkardığı, kaçma hazırlığı yaptığı belirtildi. Tahliye kararının hukuka uygun olmadığı belirtilen Av. Uçanok  dilekçesinde “Mağdur, savcılık makamının soruşturmayı ilerletmeyişi, 52 gün boyunca istismar gibi bir iddianınım varlığı karşısında ifadesini almayışı sebebiyle intihar etmiştir” denildi.

Ahmet Emre Yıldır'ın Ailesi
Ahmet Emre Yıldır’ın Ailesi

İtiraz başvurusunda, sanık Tarhan’ın, kendisine yönelik suçlamayı, ses kaydında kabul ettiği kaydedildi. Sosyal medya geniş yankı bulan ve #emreiçinadalet sloganıyla adalet arayan insanların tepkisi üzerine Vedat Tarhan’ın tahliye olması ile ilgili savcılık da harekete geçti.

Savcılık Vedat Tarhan Hakkında Tutuklama Talebinde Bulundu

Edirne Cumhuriyet Savcısı Yücel Salğin, mahkemeye gönderdiği yazıda Vedat Tarhan için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talep edildi. Savcılık yazısında, Ahmet Emre Yıldır’ın intihar ederek yaşamına son verdiği belirtildi. Ayrıca “Ses kaydı içeriği dikkate alındığında, sanığın, vefat edene yönelik cinsel istismar teşkil eden eylemlerde birden fazla kez uzunca bir süre bulunduğu…” ifadesine yer verildi.

Ahmet Emre Yıldır
Ahmet Emre Yıldır

Savcılık yazısında, müşteki ve tanık ifadelerinin henüz alınmadığı belirtilerek, Vedat Tarhan’ın, akrabası olan bu kişileri etki altına alabileceği beyan edildi. Savcılığın itirazı eğer kabul edilirse Vedat Tarhan tekrar cezaevine konacak.

İkinci Duruşma Yapıldı

İntiharın ardından harekete geçen Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı Tarhan’ın ifadesini aldı. Tarhan ifadesinde, Yıldır ailesiyle çok sık görüştüklerini ancak üzerine atılan suçlamalarını kabul etmediklerini belirterek, “Sadece o gün ve ertesi gün Emre’ye masaj yaptım” dedi.

Davanın ikinci celsesi dün Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Yıldır’ın sanık Tarhan ile arasında geçen 25 dakika 33 saniyelik ses kaydını, Yıldır’ın avukatı Merve Uçanok, tiyatral anlatım olarak gerçekleştirdi. Bir ilke imza atan avukat Uçanok, Tarhan ve Yıldır’ın konuşmalarını birebir olarak mahkeme heyetine seslendirdi. Mahkeme heyeti, Çanakkale Cezaevinde tutuklu bulunan Vedat Tarhan’ın tutukluluk halinin devamına karar verip, 3. celseyi 10 Mart 2020 tarihine erteledi. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et