Adliye’de Kadın Avukatları Darp Eden Polisin Davası Görüldü!

Ankara Adliyesinde iki kadın avukata yumrukla saldırarak cübbelerini çıkaran saldırgan polis hakkında dava bugün görüldü. Görülen davada saldırgan polis mahkemeye rapor sunarak katılmazken olayın üzerinden geçen 1 yıl boyunca polis memuru hakkında herhangi bir adli ve idari işlem yapılmaması ise insanların adalet duygusunu zedeledi. Mahkeme 4 Mart 2020 tarihine ertelendi.

Ankara Adliyesinde Kadın Avukatlara Saldırı!

Ankara Barosu avukatı Fadime Eymir adliye koridorunda otururken polis memuru tarafından darp edilmiş, avukat Büşra Pamukçu’nun ise duruşma salonundan “yaka paça atıldığını” ve kolundan yaralandığı açıklamıştı. Baro, şüphelilerin kimlik bilgileri savcılık ve baroya bildirilene kadar Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ile Ankara 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’ne de avukat ataması yapmama kararı almıştı. 15 gün boyunca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele bürosunda çalışan Adem Çapan adlı polis memurunun adı saklanmıştı.

Ankara Barosu Olaya Müdahale Etmişti!

Ankara Barosu, iki avukatın darbedilmesi sonrası toplanan yönetim kurulunun oy birliği ile aldığı kararla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018/92069 Soruşturma sayılı dosyası kapsamında, tahkikat mercilerinin talebi üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 150. maddesi uyarınca Ankara Barosu CMK Uygulamaları Merkezi tarafından müdafi olarak Ankara Barosu avukatlarından 24877 sicil numaralı avukat Fadime Eymir’in görevlendirildiğini, Eymir’in, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği duruşma salonu önüne Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’nde görev yaptığı bilinen bir polis memuru tarafından önce sözlü hakarete maruz kaldığını, akabinde aynı polis memuru tarafından adliye koridorunda darbedildiği belirtildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et