Adana’da Ali Hemdan’ı Vuran Polis Memuru Tutuklandı!

Adana’da Suriyeli 18 yaşında ki Ali El Hemdan adlı genci kaçtığı için vuran polis F.K. sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Ali El Hemdan
Ali El Hemdan

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesi’nde dün öğlenden sonra polisin uygulama yaptığı sokakta dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle Suriye uyruklu Ali Hemdan adlı genç vurularak öldürüldü. Dün gerçekleşen olayda ajanslar haberi ‘ayağından vuruldu’ şeklinde servis etmişti ancak sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Hemdan’ın kalbinden vurulmuş olduğu görülüyor.

VURAN POLİS TUTUKLANDI

Suriyeli genci vuran polisin, görüntülerin dün akşam sosyal medyada yayımlanmasından sonra savcının talimatıyla gözaltına alındığı öğrenildi.Adana Emniyet’inde gözaltında tutulan ve buradan adliyeye sevk edilen polis F.K. sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

ÇALIŞMAK İÇİN SOKAKTAYDI

Suriyeli Ali El Hemdan’ın 19 yaşında olduğu için sokağa çıkma yasağından dolayı kaçtığı ve vurulduğu gün çalışmak için sokağa çıktığı öğrenildi.

Evrensel’in Hemdan’ın yakınlarından edindiği bilgiye göre, Hemdan ailesini geçindirmek için atölyeye gidiyordu.Genç, mola sırasında polis kontrolü ile karşılaştı. 20 yaş ve altındakiler için sokağa çıkma yasağı olduğu için ceza almaktan korktu ve kaçmaya başladı. Suriyeli Ali’nin yakınları, polis kurşunu ile hayatını kaybeden gencin geçici koruma kimliğinin de yanında olmadığı belirtti. 

VALİLİK: AÇIĞA ALINDI

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, Hemdan’ın, uygulama noktasında “dur” ikazına uymayarak kaçtığı ve uyarı ateşi açılması sırasında “kazara” yaralandığı aktarıldı. Açıklamada, “Hastaneye sevk edilen A.H. yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. İlgili polis memuru, açığa alınmış olup adli ve idari tahkikat devam etmektedir” ifadesi kullanıldı.

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Koronavirüsün yayılmasını engellemek için alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstünde olduğu gibi 20 yaş altında olan kişilerin de sokağa çıkması yasaklanmıştı. 

18-20 yaş aralığından düzenli bir işe sahip olan kişiler sokağa çıkma yasağından muaf tutuluyor. Ancak bu kişilerin yanlarında çalışma belgesinin olması gerekiyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et