Acun Ilıcalı Zuhal Topal Gerilimi Büyüdü!

Acun Ilıcalı Emek Hırsızlığı Yapıyorlar Diyerek Zuhal Topal’ı Şuçlamıştı!

Acun Ilıcalı, “Zuhal Topal’la Sofrada” isimli programla “Yemekteyiz” adlı formatına telif ödediği programın taklidi olduğu gerekçesiyle FOX TV’ye dava açmıştı. Bilirkişi raporunun açıklandığı olayda Acun Ilıcalı haklı bulunmuş, bunun üzerine açıklama yapan Acun Ilıcalı, FOX TV’nin kendilerine para teklif ettiğini söylemişti.

Acun Ilıcalı, Zuhal Topal
Acun Ilıcalı, Zuhal Topal

Zuhal Topal’a Destek Mesajları Geldi!

Eşi Korhan Saygıner’in yapımcılığını üstlendiği “Zuhal Topal’la Sofrada” yarışmasında iki sezondur sunuculuk yapan Topal, bir takipçisinin “Reytinglere bakınca siz hep ilk onda diğer program alt sıralarda. Demek ki haticeye değil neticeye bakmalıymış” yorumuna beğeni işaretiyle cevap verdi. Bu yorum dışında kendisine destek veren tüm mesajları beğenen Topal, takipçilerine kalp ve öpücük göndererek teşekkür etti.

Acun Ilıcalı’nın Haklı Bulunduğu Bilirkişi Raporu İse Şöyle;

Işık Üniversitesi’nden akademisyen Emrah Dönmez tarafından hazırlanan raporun detayları:

“TV8’deki ‘Yemekteyiz’ ve FOX TV’deki ‘Zuhal Topal’la Sofrada’ programlarında yemeklerin sırayla gelmesi, konuklar tarafından değerlendirilmesi, sunum sırası aynıdır. İki programın yayın akışları büyük ölçüde birbirine benziyor. Program aynı düzende akıyor. Eve geliniyor, yarışmacı tanıtılıyor, alışveriş yapılıyor, yemek hazırlanıyor, konuklar sırayla geliyor, servis başlıyor, değerlendirme yapılıyor. Ardından günün yarışmacısı puanlanıyor, program kapanıyor. Küçük farklılıklar bütünü etkilemez.

Programların çekim teknikleri, aktüel kamera ve ışık kullanımı benzer. Ekran grafikleri farklı görünse bile kullanım amaçları aynı. Format gereği iki programın da büyük bölümü yarışmacının evinde geçiyor. İkisi de fly cam ile şehir çekimleri ile başlıyor. İkisinde de market alışverişleri dış ses yardımıyla yapılıyor. ‘Birazdan’ ve ‘Az Sonra’ kısımları isimleri dışında farklılık göstermiyor. Kurgusal düzeyde iki program da birbirinin aynıdır.

İki yarışmada da dış ses tarafından sunucu anons ediliyor. Sunucular haftanın ilk günü kimin yarışacağını söylüyor ve eve gidiyorlar. Her iki yarışmada da yarışmacılar, menülerini açıkladıkları sırada ekranda menünün görüntüsüne yer veriliyor. Oturma düzenleri de aynı. İkisinde de altı kişi masada oturuyor. Sunucu ve günün yarışmacısı yan yana masanın başında yer alıyor.”

Acun Ilıcalı Zuhal Topal Davasında Bilirkişi Raporu

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et