ABD Suriye’ye Hava Saldırısı Düzenledi

ABD, Suriye’ye hava saldırısı düzenledi: ‘Irak’taki saldırıları misilleme’

ABD, Suriye’de İran destekli Iraklı milis gücü Haşdi Şabi’ye ait tesislere hava saldırısı düzenledi. Saldırı talimatının Başkan Joe Biden tarafından verildiğini söyleyen Pentagon Sözcüsü John Kirby, hava saldırısının Irak’ta düzenlenen roketli saldırılara ‘misilleme olarak yapıldığını’ ifade etti.

    Suriye’de, İran destekli Iraklı milis gücü Haşdi Şabi’ye ait bir noktaya ABD tarafından hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Pentagon’dan yapılan açıklamada, saldırı talimatının Başkan Joe Biden tarafından verildiği ve son zamanlarda Irak’ta düzenlenen roketli saldırılara ‘misilleme olarak yapıldığı’ belirtildi. 

Lübnan merkezli Al Mayadeen kanalı, geçtiğimiz saatlerde kime ait olduğu belirsiz bir savaş uçağının Suriye-Irak sınırındaki bir noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu. Reuters ajansına konuşan isimleri açıklanmayan ABD’li yetkililer, Suriye’de Haşdi Şabi güçlerine ait bir noktanın vurulduğunu ifade etti. Yetkililer, saldırının ABD Başkanı Joe Biden’ın onayı dahilinde düzenlendiğini belirtti. Saldırıda kaç kişinin öldüğü ya da yaralandığına ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Suriye devlet televizyonu da, Deyr el Zor muhabirinden aktardığı haberde ABD’nin ‘Suriye’nin doğusunda birkaç bölgeyi hedef aldığını’ kaydetti. Öte yandan, hava saldırılarına ilişkin Suriye’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

‘IŞİD KARŞITI KOALİSYONA DANIŞILDI’

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, saldırıyı doğrulayarak “Başkan Joe Biden’ın talimatı üzere ABD kuvvetleri doğu Suriye’de İran destekli silahlı gruplarca kullanılan bir yapıya hava saldırısı düzenledi” açıklamasında bulundu. Sputnik’in aktardığına göre, bu saldırının son zamanlarda Irak’ta düzenlenen roketli saldırılara karşılık olduğunu belirten Kirby, “Özellikle de bu saldırı Ketaib Hizbullah ve Ketaib Seyyid el Şüheda dahil İran destekli grupların sınır kontrol noktasında bulunan birçok tesisini yok etti” ifadelerini kullandı. Saldırının IŞİD karşıtı koalisyon ülkeleri ile danışılarak yapıldığını anlatan Kirby, bunun Irak ve Suriye’deki ‘genel durumu tırmandırmamak için orantılı bir şekilde icra edildiğini’ kaydetti.  

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’deki havalimanında bulunan ABD üssüne 15 Şubat’ta düzenlenen roketli saldırıda bir kişi ölmüş,  aralarında bir Amerikan vatandaşının da bulunduğu en az altı kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı, ‘Saraya Evliya El Dam’ adlı bir grup üstlenmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, saldırıların ‘karşılıksız kalmayacağını’ açıklamıştı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki ise, Erbil’deki Amerikan askerlerini hedef alan saldırıya ‘yanıt verme haklarının saklı olduğunu’ söylemişti. (Kaynak: Sputnik)

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et