ABD Kongre Baskınında İdianame Ortaya Çıktı! Donald Trump Doğrudan Sorumlu

ABD’nin en karanlık gecesiyle ilgili iddianame ortaya çıktı! Kongre baskınında Donald Trump doğrudan sorumlu

Demokratlar, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın azil yargılamasına az bir süre kala kamuoyu ile paylaştıkları iddianamede, Trump’ı Kongre baskının “doğrudan sorumlusu” olarak gösterdi.

Trump’ın gelecek hafta Senatoda başlaması beklenen azil yargılaması öncesinde Demokratların hazırladığı iddianame kamuoyuna açıklandı.

Amerikan medyasına yansıyan iddianameye göre, Trump, kanlı Kongre baskınında kalabalığı “isyana teşvik” ve daha sonra yaşanan şiddetin de “doğrudan sorumlusu” olmakla suçlandı.

Senatodaki azil yargılamasında Trump’a karşı iddia makamı görevi görecek Demokrat vekillerin hazırladığı iddianamede, anayasayı ihlal ettiği gerekçesiyle Trump’ın suçlu bulunması ve görevinden azledilmesi gerektiği savunuldu.

“ANAYASAL SİSTEMİ TEHDİT ETMİŞTİR”

İddianamede, “Başkan Trump’ın icraatının kabul edilemez olduğu en açık ve net şekilde deklare edilmelidir. Onun eylemleri anayasal sistemi ve savunduğumuz temel özgürlükleri tehdit etmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Trump’ın azil yargılaması takvimine göre, söz konusu iddianameye karşı Trump’ın avukatlarının da karşı savunma hazırlaması ve hafta başına kadar sunması bekleniyor.

SENATODAKİ AZİL YARGILAMA TAKVİMİ

1’i polis 5 kişinin hayatını kaybettiği Kongre baskını konusunda Trump’ın “isyana teşvik”le suçlandığı azil maddesi, 14 Ocak’ta Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmişti.
ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, Trump’ın Senatodaki yargı sürecinin 8 Şubat haftasında başlayacağını duyurmuştu.

Schumer’in açıkladığı takvime göre, hem Trump’ın kendisine yönelik azil maddesine cevap vermesi hem de Temsilciler Meclisi’nin ön duruşma dosyasını sunması için 2 Şubat’a kadar vakti bulunuyor.

Trump’ın ön duruşma dosyasına cevap vermesi içinse 6 günü daha olacak.

YARGILANMASINA 9 ŞUBAT’TA BAŞLANACAK

Trump’ın ön duruşma dosyasına ilişkin tüm belge ve delillerini 8 Şubat gününe kadar sunmuş olmasını gerektiren takvime göre, azil istemiyle Senatodaki yargılanmasına 9 Şubat Salı başlanabilecek.

Trump’ın suçlu bulunabilmesi için 100 sandalyeli Senatoda en az 3’te 2 çoğunluğun, yani 67 senatörün Trump aleyhinde oy kullanması gerekiyor. Her iki partinin de 50’şer sandalyeye sahip olduğu Senatoda Trump’ın suçlu bulunmasına oldukça düşük ihtimal olarak bakılıyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et