ABD, İran Gerilimi Büyüyor! Savaş mı Çıkıcak?

Trump: 52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız. İran’a ait 52 hedefi vurmak üzere tespit ettiklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump İran’ın ABD’lilere veya ABD unsurlarına saldırması durumunda İran’a ait 52 hedefi vurmak üzere tesbit ettiklerini açıkladı.

 İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi’de ABD’yi Tehdit etti.Çok büyük intikam alınacaktır dedi.

İran Devrim Muhafızları Komutanlarından Gulam Ebu Hamza,Kasım Süleymani’nin intikamını alacaklarını ve İsrail’in başkenti TE Aviv ile birlikte ABD’nin bölgedeki 35 hayati noktasının İran menzilinde olduğunu söyledi.

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani‘nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından ABD ile İran arasındaki gerginlik zirveye çıktı. En acı şekilde intikam alınacaktır

İranlı general Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı el-Mühendis öldürüldü.Pentagon: Kasım Süleymani, Trump’ın talimatıyla öldürüldü

Irak’ta ABD askeri üssüne ve büyükelçilik yakınına füzeli saldırı düzenlendiİran: ABD’nin bölgedeki varlığının sona erme süreci başladı

Irak’tan ABD’nin ülkedeki çalışmalarını sınırlandıran karar

Kasım Süleymani’nin cenazesi milyonlarca İranlı’lar tarafından uğurlanıyor.Milyonlar İran sokaklarında

Törene katılan yüz bilerce kişi, “ABD’ye ölüm” şeklinde sloganlar atarak intikam çağrısı yaptı. Süleymani’nin cenazesi, Ahvaz’da düzenlenen töreninin ardından Kirman’a gönderilecek ve orada toprağa verilecek.

Savaş bayrağı çektiler
İran’ın dini merkezi olan Kum şehrinde yer alan ve Şiiler için önemli olan Cemkeran Camisi’nin kubbesine ‘intikam’ anlamına gelen kırmızı savaş bayrağı çekildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et