A Milli Takımımız Dünya Kupası Elemelerine Müthiş Başladı

Türkiye, Hollanda’yı 4-2 yendi ve gruptaki ilk maçında 3 puanı hanesine yazdırdı

Türkiye, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçına hızlı ve müthiş başladı. Konuk ettiği Hollanda’yı 4-2 yendi ve gruptaki ilk maçından galibiyetle ayrıldı. Burak Yılmaz attığı 3 golle hat-trick yaparken maça damga vurdu. Tarihimizde ilk defa Hollanda’ya 4 gol birden atan ay-yıldızlılar bir sonraki maçını, 27 Mart Cumartesi akşamı Norveç’e karşı deplasmanda oynayacak.

A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda ilk karşılaşmasında Hollanda’yı 4-2 yendi ve gruplara harika bir başlangıç yaptı.

TÜRKİYE HOLLANDA MAÇINDA GOLLER

15′ Burak Yılmaz

34′ Burak Yılmaz (P.)

46′ Hakan Çalhanoğlu

74′ Klassen

76′ Luuk de Jong

81′ Burak Yılmaz

ŞENOL GÜNEŞİN SAHAYA SÜRDÜĞÜ 11 FUTBOLCU VE YEDEKLER

Şenol Güneş, Hollanda karşılaşmasında kalede Uğurcan Çakır, savunmada Zeki Çelik, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, orta sahada Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, forvette de Burak Yılmaz ilk 11’ini sahaya sürdü.

Milli takımda Mert Günok, Altay Bayındır, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Dorukhan Toköz, Cenk Tosun, Taylan Antalyalı, Enes Ünal, Caner Erkin, Deniz Türüç, Emre Kılınç ve Kaan Ayhan ise yedekler arasında yer aldı.

BURAK’TAN HAT-TRICK

Millilerimize galibiyeti getiren golleri 15, 34 ve 81. dakikalarda Burak Yılmaz, 46. dakikada Hakan Çalhanoğlu attı. Burak Yılmaz’ın ilk golü ceza sahası dışından, ikinci golü penaltıdan, üçüncü golü ise frikikten geldi. Hakan Çalhanoğlu’nun golü de ceza sahası dışından yaptığı enfes vuruşla geldi. Hollanda’nın golleri ise 75. dakikada Davy Klaassen ve 76. dakikada Luuk de Jong’dan geldi. Uğurcan Çakır, 90+4. dakikada Memphis Depay’ın penaltı vuruşunda gole izin vermedi ve maça son noktayı koydu.

SON 50 YILDA HOLLANDA’YA EN ÇOK GOL ATAN İSİM

Burak Yılmaz, Hollanda’ya karşı son 3 maçta da gol attı ve toplam 5 golle Hollanda’ya karşı son 50 yılda en çok gol atan oyuncu oldu.

SIRADAKİ RAKİP: NORVEÇ

Bu sonuçla birlikte A Milli Takımımız, elemelere 3 puanla başladı, Hollanda ise ilk maçını puansız geçti. A Milli Takımımız, elemelerdeki ikinci maçını 27 Mart Cumartesi akşamı Norveç‘e karşı deplasmanda oynayacak. Hollanda ise aynı gün Letonya‘yı konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

Dakika 2: Hızlı gelişen Hollanda atağında Malen yerden vurdu, şutu kaleci Uğurcan’da kaldı.

Dakika 14: Hızlı hücum şansı yakalayan A Milli Takım’da ceza sahasının önünde topla buluşan Burak Yılmaz, yaptığı vuruşla kalecinin sağından topu ağlara gönderdi: 1-0

Dakika 20: Hollanda etkili geldi. Paslaşarak ceza sahasına giren Malen uygun durumda yerden vurdu ancak kaleci Uğurcan iyi yer tuttu ve golü önledi.

Dakika 35: A Milli Takımımız, Burak Yılmaz’ın penaltı golüyle farkı 2’ye çıkarıyor: 2-0

Dakika 43: Ceza sahamızda oluşan karambolde savunmamız topu son anda çıkardı ve gole izin vermedi.

İKİNCİ YARI

Dakika 47: Sol kanatta topu alan Hakan, ceza sahası dışından harika vurdu ve kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 3-0

Dakika 57: Kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu Berghuis kullandı şutu az farkla auta gitti.

Dakika 75: Hollanda farkı 2’e indirdi. Sol kanattan Depay ortaladı iyi dönen Klaassen kalecimiz ile karşı karşıya durumda golü kaydetti: 3-1

Dakika 76: Hollanda farkı 1’e indirdi. Sol kanattan yine Depay ortaladı kale sahasında oluşan karambolde Luuk de Jong topu ağlara gönderdi: 3-2

Dakika 81: Ceza sahasının hemen dışından kazandığımız serbest vuruşta Burak Yılmaz topu ağlara gönderdi ve hat-trick yaptı: 4-2

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et