99 Francs – 9.90 TL Filmi Konusu

99 Francs Filmi ve Konusu

2000 yılında yazılmış bir kitaptan 2007’de uyarlanan Fransız yapımı dram ve komedi filmidir. Filmin yönetmenliğini John Kounen yaptı. Baş rolde “Red kit”,”Cash”,”Mobius (Karanlık Şerit)” gibi filmlerden tanıdığımız Jean Dujardin oynuyor. Tüketim kültürü ve reklamcılık arasındaki bağı keskin bir şekilde belli eden bu film para, uyuşturucu, eğlence ve yozlaşma içindeki toplumlarımızın nasıl şekillendiğine dair görüşler sunuyor. Filmin etkileyici müzikleriyle birlikte kullanılan planlar arasındaki hızlı geçişler,animasyonlar ve iç dünya seyahatleri kurgu ritmine hakim ve akıcı bir film olduğunu gösteriyor.

99 Francs

Her mesleğin bir erbabı vardır.Reklamları da hayal dünyası geniş, ikna yeteneğine sahip ,üretken sanatkarlar var ediyor. Her insanda var olan arzularımıza ve hayallerimize saldırarak bizi istismar ediyorlar. Hayal dünyasında yaşıyoruz ve elde ettiğimiz şeylerde aldığımız hazlar çok kısa süreli oluyor. Filmin kahramanı Octave’ın büyük bir firma için reklam kampanyası hazırlaması ve aynı zamanda yaşadığı ilişki onu bir buhrana sürükler. Filmin sonun da iki farkı son seçeneği sunulması istediğinize inanmanız için bir fırsat veriyor.Film içi reklamlarında yer aldığı bu filmi bir hafta sonu izleyebilirsiniz.

Jean Dujardin

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et