7 Kişi Alması Gereken Minibüs 35 Kişi Aldı!

35 Kişi Bir Minibüste! Sosyal Mesafe Nerede?

Adana’da koronavirüs tedbirlerine ve sosyal mesafe kurallarına uymayan minibüs, en fazla 7 kişiyi taşıması gerekirken 14 yolcu kapasteli minibüsten sürücüyle birlikte 35 tarım işçisi çıktı. Toplam 44 bin 452 TL ceza kesildi.

Adana Minibüs
Adana Minibüs

Tedbirlere Uyulup Uyulmadığı Denetlendi

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı motorize polis ekipleri, dün Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) yolunda oluşturulan kontrol noktasında, araçlarda koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığını denetledi.  Durdurulan 14 kişilik minibüsten, koronavirüs tedbirleri kapsamında en fazla 7 kişi taşıması gerekirken sürücüyle birlikte 35 kişi çıktı.

Sosyal Mesafe Kuralları Hiçe Sayıldı!

Polis, sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı minibüsteki tarım işçilerini araçtan sayarak çıkardı. Bir kısmı Suriyeli olan tarım işçileri, yasaklardan haberlerinin olmadığını söyledi. Minibüs sürücüsü Ahmet Sefa (30) ise iş verenin talimatıyla fazla kişi taşıdığını söyledi.Polis, sürücüsüye ‘ticari taşıma yolcu belgesi ve ehliyeti olmadığı’ için, araç sahibine de minibüsü  amacı dışında kullanıldırdığı için ceza yazdı. Toplam 44 bin 452 TL ceza verildi. Minibüs 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et