5 Milyon Kişi Hiç Bir Sağlık Hizmetinden Yararlanamayacak! GSS Borcu Olanlar Dikkat!

Yaklaşık 3 Milyon Suriyelinin Bedava Olarak Sağlık Hizmetinden Yararlandığı Ülkemizde 5 Milyon Türk Vatandaşı Artık Ne Devlet Ne de Özel Hastanelere Gidemeyecek!

5 Milyon Kişi Hiç Bir Sağlık Hizmetinden Yararlanamayacak! GSS Borcu Olanlar Dikkat!

29 Mart 2019’da Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca prim borcu olan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanma süresi 31 Aralık 2019’a uzatılmıştı. 1 Ocak 2020 itibariyle GSS borcu bulunan 5 Milyon vatandaş artık hiç bir yerde tedavi göremeyecek.

Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) yükümlüsü vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanması için verilen süre 31 Aralık itibarıyla doldu ve süre tekrar uzatılmadı.

İşsizlik ve ekonomideki problemler nedeniyle GSS borçlarını ödeyemeyen 5 Milyon vatandaş tedavi olamayacak.

Prim borcunu yapılandırmış ve taksitlerini düzenli olarak ödeyenler ise sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilecekken, SGK’ya borcu bulunan vatandaşlar, yalnızca Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına basvuravilecek. Özel hastanelerde ve vakıf üniversitesi hastanelerinde tedavi alamayacak.

İstanbul Tabip Odası, sosyal güvencesi olmayan ve primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen yurttaşların sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak olmasına tepki göstererek, “5 milyon yurttaş sağlık hizmeti alamayacak” değerlendirmesini yaptı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et